Törőcsik Marié az első vastaps

Színház
A Langaléta Garabonciások, illetve az Ércbányász Zenekar biztosította a jó hangulatot, a XI. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) előtt. A csütörtök délutáni eseménnyel megkezdődött az idei program.





Az Irgalmasok utcáján, zeneszó mellett vonultak fel a gólyalábas legények, dobbal, fúvós hangszerrel, lónak is beöltözött „kollégák” segédletével. A gyermekek nagy örömére, a magasan járó felnőttek le-lehajolgattak a lurkókhoz, barátkozva velük.


Aztán a Király utca felé vették az irányt, ahol a Színház téren nagy tömeg fogadta őket, meg mindenki mást, aki a rendezvényben fontos szerepet játszott.

Először Stenczer Béla lépett a mikrofonhoz, mint a POSZT igazgatója. Egyben jelentette, a POSZT a pécsieké, minden örömével, kevés bánatával együtt. Még a szűkebb anyagi keretek között is.

A nemzet erőforrás miniszter, Réthelyi Miklós következett a kisebb pódiumon. Beszédében arról is megemlékezett, a színjátszás szinte ősi emberi ösztön, amit nem is olyan nehéz megvalósítani. Természetesen három szál deszka, két színművész, meg a közönség azért nélkülözhetetlen „kellék” hozzá.

A város polgármestere, dr. Páva Zsolt is szólt az egybegyűltekhez. Szerinte az ország egyik kiemelkedő sorozta, a kulturális élet fénypontja a POSZT, az előző tízzel, meg a mostanival közösen.   

Ezután felcsattant az első hatalmas, hosszú másodpercekig tartó tapsvihar. Ugyan semmi különös nem történt. Hacsak azt nem nevezzük annak, hogy felment a dobogóra a nemzet színésznője, Töröcsik Mari. Aki úgy kezdte, köszöni az ünneplést, az mindig, mindenkinek jól esik.



A Körhinta főszereplője hatalmas sikert aratott

– Becsüljék, becsüljük meg ezt az értéket – kérte a híres művésznő. – A kicsinyes harcokat feledjük el, csak a nagy dolgokkal foglalkozzunk. Volt olyan, amikor fájt, hogy kimaradtam a versenyprogramból, de aztán azon is túl tudtam lépni. Pedig, mivel már kifelé megyek a pályáról, még szerettem volna búcsúelőadást, a POSZT esetében is. De ezek szerint akkor nem fértem be a válogatók elképzeléseibe. Amiből az derült ki,  biztosan magas a színvonal, mint volt egyébként mindig. Ezért kérem, élvezzük együtt a pergő eseményeket.
 
 

Hozzászólások

 
0 #1 Guest 2011-06-13 07:31
Márta István és a leggyengébb POSZT, valahogy leívelőben ez a rendezvény!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés