Közös versmondás Jordánnal

Színház
PDF
Évtizedig volt igazgatója a Pécsi Országos Színházi Találkozónak. Aztán arról leköszönt, majd 2011-ben díszvendégként tért vissza a városba Jordán Tamás. Többek között közös versmondással is. A képen az egyik tábla látható.)




Egy költeményt, művészi fokon meghallgatva, bárki maradandó élményhez juthat. De az együttes szavalás is jelenthet élményt. Többek között ezt is be szerette volna bizonyítani Jordán Tamás, színművész. Ezért is várt sok felnőttet, illetve fiatalt a baranyai megyeszékhelyen, a Kossuth Lajos téren. Az időpont június 10-én, 17.30-ra volt meghirdetve. Aztán kisebb késéssel, de el is kezdődött a program.

– Indítsunk egy is gyakorlással – kezdte a Nemzeti Színház korábbi direktora.  –Erre legjobb a számolás. Keményen, határozottan mondja, kiáltsa minden egybegyűlt a számokat. Aztán rátérhetünk Janus Pannonius két versére.

Azért segítség is akadt a feladathoz. Hiszen diákok álltak a színpadon a „főnök”, Jordán mellett, akik feltartották magasba a középkor költőjének sorait, táblán mutatva azokat. Ezek elolvasása sokat lendített a közös ügyön.



Jordán Tamás a mikrofon segítségével is biztatta a versmondókat

Meg az a Szegedről érkezett diákcsapat, akik egyrészt egy előadással is bemutatkoztak a nap során, másrészt pedig bátrak, lelkesek voltak, amikor ki kellett engedniük a hangjukat.

Végül természetesen siker koronázta a vállalkozást. A befektetett energiához képest különösen, hiszen azért kétszáznál több aktív közreműködővel nem is olyan egyszerű közösen dolgozni.

Zárszóként megállapíthatjuk, megvalósult Jordán Tamás vágya. Mert szeretett volna hangokból katedrális építenie. Ha nem is olyan nagyot, mint eredetileg gondolta. Mindenesetre minden résztvevő azzal a boldog tudattal távozhatott a helyszínről, hogy egy kiváló előadóval közösen léphetett fel. Ehhez pedig Janus Pannonius sorai pompás lehetőséget biztosítottak.

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés