Leszakadt az ég Pécsett

Bereczki Lajos Közélet
PDF
Lassan indult, de aztán annál nagyobb energiával zúdult városunkra kedd délután egy villámlástokól kísért felhőszakadás. Bár előzetesen felhősödést jósoltak körzetünkre, de ilyen mennyiségű csapadékot nem. Még nincs vége, éjszaka jöhet a következő nagy zápor, amelyből akár hasonló mennyiségű eső is várható. (Képünkön a Suzukit lassan körbeveszi a víz...)

Lassan egy hónapja megszokhattuk már, hogy az eső nem a megszokott módon, csendesen öntözi a Mecsek lankáit, hanem rövid idő alatt és nagy mennyiségben szalad alá. Az Alföldön talán nem is okozna ez különösebb károkat, de nálunk a hegyi területekről ilyenkor elemierővel zúdul le a csapadék, amelyet a vízelvezető árkok és víznyelők képtelenek ilyen mennyiségben befogadni. Pécs mélyebben fekvő területei felé igyekszik az "ár", amely ilyenkor pillanatok alatt egybefüggő vízfelületté változtat mindent.



Ezt az utcát is félig már elöntötte a víz


 Utcák, terek és parkok kerülnek víz alá, majd néhány óra múlva a csapadék utánpótlásának megszűntével ismét járhatók az autó utak és járdák, amennyiben a víz nem hozott magával nagyobb mennyiségű faágat, vagy a hegyről köveket.

Csapadék a héten még várható, igaz, csak péntektől (bizony, bánatunkra a hétvége esős lesz!) Addig lassan javul a helyzet, holnap már kisüt a nap és eső sem várható. Néhány nap múlva már visszasírjuk ezt a jó kis 20-25 fok közötti hőmérsékletet. Hétvégén párás, 30-33 fokos melegben nézhetünk a szobából a kinti „trópusi” esőre.



Nyilván a hölgynek van vízijártassági igazolványa

Hozzászólások

 
0 #2 Guest 2011-06-15 10:16
Nálunk elvitte a víz a fél kertet. Súlyos!
Idézet
 
 
0 #1 Guest 2011-06-15 09:17
És a város ismét felkészült az ilyen helyzetek kezelésére.. :lol:
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés