Parti Nagy Lajos: A Bandy-lányok

Színház
PDF
 A Pécsi Szabadtéri Játékok egyik idei  kiemelkedő eseménye a Bandy-lányok című előadás. Udvaros Dorottya és Hernádi Judit jegyzi a kétszereplős zenés játékot, melyet június 23-24-én este kilenc órától tekinthetünk meg a Káptalan utcai  Szabadtéri Színpadon. (fotó: Kállai-Tóth Anett)

A darab két nő történetét meséli el, akik közöttünk élnek, az általunk is jól ismert problémákkal küzdenek. Egyetlen cél lebeg a szemük előtt: olyan híresnek, elismertnek lenni, mint az Andrews nővérek. Minden percet próbával töltenek és várnak a nagy lehetőségre, amikor egy nagyszabású koncerten mutatkozhatnak be. A darab végén – természetesen – elérkezik a várva várt alkalom, így nem csak a hol humoros, hol esendő próbafolyamatot, hanem végül az elkészült, csillogó színpadon pompázó két csodálatos színésznő által előadott, élő zenekar által kísért koncertet is végigélvezhetik a nézők estéről estére.

Parti Nagy Lajos új dalszövegeket ír a harmincas évek legendás amerikai triójának a bőrünk alá ivódott világslágereihez. Valamint ír történetet két elementáris, roppant erős és roppant sérülékeny középkorú nőről, akik valahol az örök kádárizmusban, zongorakísérettel egy félreeső kultúrház színpadán életre-halálra próbálnak. A felfedeztetésben, álmaik megvalósulásában rég nem hisznek, reménykedni, énekelni, próbálni, „úton lenni” viszont jó, dolgoznak tehát, folyton alakítják a műsort, átírják-újrafordítják, aktualizálják, halandzsázzák a dalok magyar szövegét. Egy ilyen kultúrházi-próbát elevenít meg az előadás.


Szereplők:

HERNÁDI Judit Érdemes-művész
UDVAROS Dorottya Kossuth-díjas

Díszlettervező: Khell Zsolt Jászai-díjas
Jelmeztervező: Szakács Györgyi Kossuth-díjas
Világítás: Bányai Tamás
Grafika: Pálfalvi Lukács
Zenei vezető: Darvas Benedek
Zene: Darvas Kristóf
Zene: Philipp György
Rendezőasszisztens: Eduscho

Rendező: ASCHER Tamás Kossuth-díjas


Jegyár:

Káptalan utcai Szabadtéri Színpad    3700- Ft.


Hozzászólások

 
0 #2 Dundy 2011-06-21 13:18
Reméljük nem valami levetett pesti hakni lesz. Bár a szereplők nem erre utalnak.
Idézet
 
 
0 #1 Kolorit 2011-06-21 07:58
A bemutató után néhány nappal Pécsett! Na ez már valami!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés