Nem lesznek megoldatlan ügyek

Bereczki Lajos Közélet
PDF
Legalábbis ez a cél, ezért két olyan önkormányzati iroda nyílik Pécsett, amely a régóta elhúzódó, eddig elintézetlen ügyekre fókuszál. A polgárbarát ügyintézés érdekében az egyik a keleti városrészben, a másik pedig a hivatal földszintjén, a Széchenyi téren fog működni.

dr. Páva Zsolt  polgármester és dr. Lovász István jegyző közösen jelentették be szerda délután a városházán, hogy hamarosan a Komlói úton található Origó-Házban, (amely közművelődési feladatokat is ellát) és a városháza földszintjén nyílik meg a „Megoldatlan Ügyek Irodája”, amely az elnevezéséhez híven a nehéz, több odafigyelést igénylő és régóta elhúzódó ügyekre koncentrál majd.

Páva és Lovász is hangsúlyozta, a hivatal van az emberekért, nem pedig fordítva! Ha a kezdeményezés sikerrel jár, akkor ilyen kihelyezett ügyfélszolgálati pontokat Kertvárosban és Uránvárosban is felállítanak, így egyszerűbb lesz a polgároknak az ügyintézés. Ezeken a helyeken szakemberek segítenek a kérelmek, űrlapok kitöltésében és eligazítást adnak abban is, hogy a nyomtatványokat hibátlanul  töltsék ki, megkönnyítve ezzel a hivatali folyamatokat.

A „Megoldatlan Ügyek Irodája” vélhetően nem lesz hosszú életű intézmény, hiszen a cél az, hogy egy idő után ne legyenek ilyen esetek, ezzel lassan önmagát fogja felszámolni az iroda. Az ügyintézési decentrumok nem jelentenek plusz kiadást a városnak, a jelenlegi létszámmal és többletköltség nélkül oldják meg ezt a feladatot.
A kezdeményezés egyedülálló az országban, a polgármester és a jegyző is reméli, hogy ezzel példát mutatnak a magyar városoknak és a későbbiekben máshol is alkalmazni fogják ezt a módszert.

Hozzászólások

 
0 #1 Pécsi 2011-06-22 18:14
Jó elképzelés, de talán több városrészben lenne érdemes ezt megvlósítani!!!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés