Duplafoglalás a szabadtérin

Színház
PDF
Hamisítatlan angolszász bohózatot láthatunk a Pécsi Szabadtéri Játékok repertoárjában. A Káptalan utcai Szabadtéri Színpadon olyan közkedvelt művészek szerepelnek, mint Füsti Molnár Éva, Studenbek Katalin, vagy Besenczi Árpád, Vidákovics Szláven és Lipics Zsolt. A csütörtöki előbemutatót követően július 1-jén a premieren láthatja a darabot a közönség este 9 órakor.

1969-ben Ray Cooney, igaz, némi Chapman segédlettel, írt egy fergeteges bohózatot, jobbára a maga számára. Az ősbemutatón ugyanis ő játszotta Philipet, a kissé naiv, korántsem macsó típusú, saját lakásában is csak tébláboló könyvkiadót. Philipre egyszer, egyetlenegyszer rámosolyog a szerencse, mert a neves meseírónő, Miss Cook nála szeretné legújabb könyvét, a Pincsi Toncsi és Don Dobermann legújabb kalandjait kiadni. A nagy anyagi lehetőségtől viszont majdnem saját cégtársa üti el, aki épp a puritánságáról és szex gyűlöletéről ismert írónő látogatásának napján használja a lakásban lévő irodát egy szerelmi légyott helyszínéül.


 

Philip Markham: Besenczi Árpád Jászai –díjas
Joanna Markham: Stubendek Katalin
Henry Lodge: Sághy Tamás
Linda Lodge: Györfi Anna
Alistair Spenlow: Vidákovics Szláven
Sylvie: Darabont Mikold
Tristan Pangbourne: Lipics Zsolt
Miss Cook: Füsti Molnár Éva Jászai-díjas
Miss Wilkinson: Facskó Marica

RENDEZŐ: MÉHES LÁSZLÓ

Fordítás: Hamvai Kornél

Díszlettervező: Rózsa István
Jelmeztervező: Tresz Zsuzsa
Súgó: Kiss Hédi
A rendező munkatársa: Rajnai Attila


A következő előadásunk Ray Cooney – John Chapman DUPLAFOGLALÁS című bohózata lesz, melyet nyolc alkalommal – június 30. (előbemutató), július 1. (premier), 2., 3., (4.esőnap), 7., 8., 9., 10., (11. esőnap) – láthat a közönség a Káptalan utcai Szabadtéri Színpadon.


 

Hozzászólások

 
0 #2 Totya 2011-06-29 17:47
Szóltunk, na meg az Unikergető Banknak is.
Idézet
 
 
0 #1 Polli 2011-06-29 13:59
Ígéretes aszereposztás, most már csak az időjárás felelősnek kellene szólni!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés