Csökkentett üzemmód a könyvtárban

Közélet
PDF
Egy év letelt azóta, hogy a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont  (képünkön) megnyitotta kapuit. Elég széles volt a napi nyitva tartási idő, de most, nyáron egy kissé visszavesznek a lendületből. Aminek több oka is akad!



Csak az állami ünnepeken nem fogadtak könyvrajongókat az új, országosan is ismert falak között. Szombaton és vasárnap sem pihenhettek a könyvtárosok, biztonsági emberek, a technikai munkatársak. Mostantól azonban kissé más lesz a dolgok menete.

A mai naptól, vagyis 2011. július 4-től, már nem reggel nyolc órakor lehet belépni, „csak” tíztől van mód a nagy központban vendégeskedni. A kulcsot is hamarabb megcsörgetik, hiszen 20 óra helyett már 18 órakor kiürül a könyvtár.

Eközben azonban lesz olyan időpillanat is, amikor egyáltalán nem lehet bemenni az épületbe. Hiszen július 13-tól, egy héten keresztül szakmai, tudományos találkozónak adnak otthont. Amire nyolcszáz érdeklődőt várnak. Emellett pedig nem lehetne biztonságosan, zökkenőmentesen működtetni az egész egységet.



A könyvek a helyükön, de nyáron kevesebb az érdeklődő a művek iránt

Aztán még más akadályt is említett az igazgató asszony, dr. Fischerné dr. Dárdai Ágnes. Az első évfordulót nem nagy ünnepséggel köszöntik, hanem műszaki felülvizsgálattal. Mert egy ekkora „házban” meg kell győződni arról, minden rendeltetésszerűen működik-e? A garanciális javításokat is elvégzik, a tervek szerint arra az év nyolcadik hónapjának első felében kerülhet sor. Vagyis augusztus legvégére, az új tanévre áll vissza a megszokott rend.

Akiknek akkor jár(na) le a kölcsönzési idejük, amikor éppen „csukva” lesz az intézmény, azoknak fontos információval szolgálhatunk. A számítógépes rendszer ilyen helyzetet nem engedélyez. Vagyis, ha a valaki a mai napon vesz ki egy kötetet, akkor elvileg egy hónap múlva kellene az visszavinni. Ezt a hálózat nem engedélyezi, ezért a következő, rendes üzemnapot adja meg határdátumnak. Emellett telefonügyeletet is tartanak, ráadásul a világhálón is lehet időpontot hosszabbítani.

Fontos napok, órák

2011. július 4-től augusztus 28-ig, 10-től 18 óráig várják a tagokat.

2011. július 13-tól 17-ig rendezvény miatt zárva vannak.

2011. augusztus 1-től 14-ig nyári szünet.

2011. augusztus 20-án, illetve 21-én sem nyitnak ki, a nemzeti ünnep miatt.

2011. augusztus 29-től viszont már 8-tól 20 óráig működnek, attól kezdve visszaáll a megszokott rend.     

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés