Kanadából vissza a gyermekkorba

Képzőművészet
PDF
Az emberek legfiatalabb évei természetesen meghatározóak, a további sorsuk kacsán. Mindez ismét bebizonyosodott, amikor a NemArt Galériában megnyílt Gadó Mónika Brigitta (a képen balra) kiállítása. A Kanadában élő fotós Pécsről, a Tettéről indult el, majd tért oda vissza.



„Kisvilág” a címe annak a sorozatnak, amit bárki megtekinthet, aki ellátogat Pécsett, az Irgalmasok utcája 12-es szám alatti NemArt Galériába. Ahol hétfőt, késő délután nyitották meg azon tárlatot, amit Gadó Mónika Brigitta neve fémjelez.

A nyitóbeszédben, Meggyesi György „Aranykoszorús fényképész” kitért rá, minek is lehetnek szemtanúi az érdeklődők. Mivel az alkotó Pécsről, pontosabban a Tettye környékéről indult el a nagyvilágba, hát a gyermekkori emlékeit idézte fel akkor, amikor nekilátott a mostani anyag elkészítésének.

– Messzire sodort az élet, egészen Torontó városáig – adott egy kis bepillantást sorsába, a most megmutatkozó hölgy. – Ott, naponta láttam két kicsiny gyermekem cseperedését. Ez is adott ihletet ahhoz, hogy visszanyúljak addig a pillanatig, ameddig képes vagyok emléket felidézni. Nekem egy évtizedekkel ezelőtti pécsi városképből elsősorban ezek a momentumok maradtak meg. Általában nyaranta szokott a család hazatérni. Mer a férjem is magyar gyökerekkel rendelkezik, bár már a tőlünk távoli hatalmas ország szülötte.

– Akadnak olyan felvételek, amik már nem csak a valóságot adják, tükrözik, ezzel téve izgalmasabbá a dolgokat.

– Valóban, létezik közöttük olyan is. Mert új megoldásként, festéssel is próbálkoztam. A fotókba „nyúltam” bele, ezzel egy kissé megváltoztatva azokat.

Egy ponton túl fotókról beszélni talán felesleges cselekedet. A legjobb az lenne, ha minden kíváncsi ellátogatna a NemArt Galériába, ahol személyesen nézetné végig az érdekes kollekciót.

Hozzászólások

 
0 #3 Mecseki 2011-07-29 15:27
pardon... protokoll képpel! :lol:
Idézet
 
 
0 #2 Mecseki 2011-07-29 15:26
Gratulálunk! PP - te tanultad valahol ezt a szakmát, vagy már öregszel és felejtesz??? Ilyen témáról egyetlen képpel - ez röhej :P
Idézet
 
 
0 #1 Lukrécia 2011-07-05 13:31
Egy szem illusztráció nélkül? Pucz! Normááááális?
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés