Idén többen kapnak élelmiszersegélyt

Bereczki Lajos Közélet
PDF
A tavalyi élelmiszer-mennyiség kétszeresét kérte Pécs városa az Európai Uniótól és ez meg is érkezett a megyeszékhelyre. A rászorulók alapvető élelmiszereket kapnak, tésztát, lisztet és más, a háztartásban felhasználható alapanyagokat. Új elem, hogy idén több civil szervezet is segít a szétosztásukban. (Tekintse meg az eseményen készült képeinket írásunk végén!)

Az Expo Center új szerepkörben debütált, logisztikai központja lett a csütörtök reggeli akciónak. Csizi Péter alpolgármester és Moór Eszter (kis képünkön) az önkormányzat népjóléti bizottságának elnöke tájékoztatta az ott folyó eseményről a kíváncsi újságírókat. A két politikus elmondta, hogy a város idén kétszer annyi élelmiszert kért, mint tavaly és a kérésnek megfelelően többet is küldött az Unió. Eddig 2000 rászoruló kaphatott, mintegy 12  kilogramm élelmiszert, így most kétszer ennyien juthatnak hozzá a családok számára létfontosságú alapanyagokhoz.

A szállítmányok 3-4 hullámban érkeznek Pécsre, ennek a költségei a város kasszáját terhelik, de a jó hír az, hogy az  önkormányzat partner volt a megnövekedett igények kielégítésében és mindössze Budapestre kell menni a fuvarozóknak, hogy megrakodjanak a tagállamok mindegyikéből származó, jelzés nélküli élelmiszerekből. Üröm az örömben, hogy a sokkal több támogatott család azt jelzi, hogy növekszik azok száma akik rászorulnak a városban erre a segítségre.

 Az élelmiszerek elosztásában a bölcsődék, a családsegítő szolgálatok, az Ifjúságért Egyesület és az Integrált Szociális Intézmények Házi Szociális Gondozóhálózata vesz részt, így a rászorulók teljes köre részesülhet a segélyben. A két politikus elmondta, hogy az időzítés sem a véletlen műve, hiszen a nyári időszakban az iskolai keretek között folyó gyermekétkeztetés szünetel, így most a háztartások számára a legjobbkor jön a segítség.




Szabályos csomagolásban várakoznak a tartós élelmiszerek




Nem tudjuk melyik tagállamból érkezett, de a minősége kiváló




Több jött, mint bármikor






 A nagy mennyiségű élelmiszer szétosztásában a civilek segítenek.



Szorgos kezek segítettek a pakolásban





Csizi Péter is ellenőrizte a szállítmányt




Mindent rendben talált





Volt mit rakodni






Moór Eszter és Csizi Péter - jó kezekben az uniós adomány

Hozzászólások

 
0 #2 Zoza 2011-07-13 08:53
Sztem még logisztikai bázisnak is gyenge. Szinte semmire sem jó!
Idézet
 
 
0 #1 Laci 2011-07-08 11:05
Megvan az Expo Center új funkciója: logisztikai bázis!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés