A BIOKOM is cselekszik a hőség ellen

Közélet
PDF
A legmagasabb fokozatú hőségriasztás lépett életbe péntek reggel 8 órakor, a riasztás hétfő éjfélig szól, ezen a négy napon ugyanis a napi középhőmérséklet meghaladhatja a 25-27 Celsius-fokot. (Képünk illusztráció!)

Pécsett a BIOKOM Pécsi Városüzemeltetési és Környezetgazdálkodási Kft. locsolókocsijai hűtik péntek délutántól az utakat, a járdákat és tereket a hőségriadó intézkedési tervében meghatározott útvonalon.

A hőségriadó időtartama alatt rendszeresen locsolnak, a nagyobb teljesítményű locsolóautóval a főútvonalakat, valamint az ezekhez csatlakozó főbb mellékutakat, emellett a kettő kisebb gépjármű a járdák és a terek hőmérsékletét próbálja elviselhetőbbé tenni a közlekedők számára. 

Természetesen a gyalogosokra is gondolnak, ezért a meleg enyhítése céljából meghosszabbították a városi szökőkutak és csobogók működési idejét. A pécsi belvárosi szökőkutakat és csobogókat reggel 8 órától éjfélig, a kertvárosi és az uránvárosi szökőkutakat és csobogókat reggel 8 órától este 22 óráig üzemeltetik.
 

BIOKOM Pécsi Városüzemeltetési és Környezetgazdálkodási Kft.

 

 

 

 

Hozzászólások

 
0 #1 Nuc 2011-07-08 12:20
a Biokom a hőség ellen keveset tud tenni, de a párásítást köszönjük!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés