Európa valahol máshol van

Közélet
PDF
Áldatlan állapotok uralkodnak Pécsett, a Magyarürögi úton, Ürög-felsőnél, a buszmegállónál(képünkön) .Akad ott minden, ami nem odavaló. Illegálisan lerakott hulladékról van szó alapvetően, meg büdösről, járványveszélyről.




Egyik olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, mik találhatóak a város szélén, egy amúgy családi házas, cseppet sem mellékesen, elit résznek számító lakóövezet közvetlen környezetében.

Annyit érdemes a dologról megjegyezni, hogy egy szelektív gyűjtőszigetről, illetve annak közvetlen környezetéről van szó. Ahol, fejlett keretek között, szétválogatva lehetne összegyűjteni bizonyos hulladékfajtákat, Feltéve, ha a környéken élők közül mindezt mindannyian felérnék ésszel.

Sajnos, a kihelyezett, „ufo” néven elhíresült eszközöket elszállító gépkocsivezető nem tehet mást, mint elviszi azt, amit bedobtak azok, akik megértették az idők szavát. De semmit sem tehet mást, hiszen az autójával nem fuvarozhat egyebet, az egyszerűen szakmai, illetve szervezési képtelenség lenne.



Ez nem környezettudatosság, hanem tudatos környezetrombolás

Ne feledjük, végül, előbb-utóbb a Biokom Kft-n fog csattanni az ostor. Hiszen más senki sem szándékozik lépni az ügyben. Az érintettek nem is szoktak sokat késlekedni, de ebben az esetben igaz: mindenről nem tudhatnak!

Nehéz a helyzet, de azért egyetlen megoldást ajánlhatunk, akár a város vezetőinek is. Méghozzá a kőkemény büntetést. Ahhoz persze megfelelő számú közterület-felügyelőre, „titkos” ügynökökre lenne szükség. Meg esetleg egy olyan telefonszámra, ahol bárki bejelentést tehetne, ha ilyen cselekedetet lát. Talán lenne elrettentő ereje az ilyen jellegű fegyelmezésnek.

Amíg ez nem következik be, addig bátran mondhatjuk, Európa nem itt van, mifelénk.

Hozzászólások

 
0 #1 Laci 2011-07-12 11:01
A sok paraszt lomtalanításnak véli a szelektív hulladékgyűjtő szigeteket. Itt tartunk, agyilag nulla az emberek egy része.
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés