Nem praktikus, de „legalább” kicsi a tároló

Közélet
PDF
Új kerékpártárolót kapott a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont. Ami kimondottan jó hírnek számít. De azért akadnak aggályok az Universitas utcai létesítmény előtti kisebb beruházással kapcsolatban.





Régi lakótelepi igazság: oda kell gyalogjárdát építeni, ahol az ott élők kitaposták a gyepet. Ennek kisebb átalakítása az új, immár egyéves intézményre is igaz. Mert amikor az épületet átadták, akkor a parkoló mellett kialakítottak a tervezők egy kerékpártárolót, de azt szinte senki sem használta.

Ennek két egyszerű oka is akadt. Egyrészt, mert akik kétkerekűvel jelentek meg a helyszínen, azok többségében nem abból az irányból érkeztek. Sokkal inkább a főbejárat felől. Másrészt viszont nyilván szerepet játszatott a döntésben a vagyonbiztonság is. Mert a könyvtárból az utcafront sokkal könnyebben szemmel tartható. Meg ott azért ritkábban tételezhető fel a zárvágás, a nagyobb forgalom miatt.

Ezért aztán kialakult egy rossz szokás. Mindenki ott tette le a bringáját, ahol helyet talált. Korlátnál, jelzőtáblánál sorjáztak a kerékpárok. Mert a tervező eredetileg nem engedélyezte egy megőrző kialakítását, a főbejárat előtti téren nem. Ám a „nép” erre fittyet hányt.



Elsőre napelemeknek is tűnhetnének a csövek, de nem azok

Most viszont megszületett az új „látványelem”, aminek több baja is akad. Egyrészt, bizonyosan nem lesz elég nagy. Már nyáron, amikor az egyetemisták közöl sokan nincsenek Pécsett, zsúfolt. Pedig lehet tudni, a felsőoktatási hallgatók közlekednek előszeretettel, az ilyen eszközökkel. Másrészt, mivel kettő sorban vannak az oszlopok, egymáshoz közel, ezért a gyephez közelebbi részhez, telt ház esetén nehéz lesz hozzáférni. Esetleg a fű látja majd a kárát az egésznek.

Utolsó érvként érdemes megjegyezni, az elképzelés elüt minden megszokott kerékpártárolótól. Mert a csőrendszer felül nem teljesen zárt. Ebből következően aztán szorosan kell odabilincselni a vázakat, hogy felemelve azokat ne lehessen lehúzni róluk.

Ám, mivel egy szezon alatt oldódott meg a kérdés, ezért jelenleg ennek is örülni kell. Aztán majd, folytatása következhet. Egy másik fejezetet írva ezzel a gonddal kapcsolatban.        

Hozzászólások

 
0 #6 ColT 2011-08-05 09:01
Nemtom mit néztél, én csak azt említettem meg, hogy lehet nyafogni a kis tároló miatt, de legalább VAN.
Idézet
 
 
0 #5 Grafomán 2011-07-30 09:05
Négyeske, ez nem a konkurencia faliújsága, ahol a másikat kell fikázni. A PR az egyetlen lap, amelyiknek a nyelve nincs a kormánypárt seggébe, tárgyilagos és egyenlő távolságot tart minden párttól. Csak pécsi témájú írások jelennek meg 90%-ban. Nincs bulvár, véres kékhír és csöcsös Mónikák sem sorjáznak a címlapon.Most mi a baj, néha elfárad a legjobb szerző is, persze PP nem az, de jó közepes.
Idézet
 
 
0 #4 ColT 2011-07-30 03:35
Jah! Amúgy pl. az Irgalmasok u.-i rendelő előtt meg pl. egyáltalán nincs tároló.
Idézet
 
 
0 #3 Grammar 2011-07-29 16:40
Szegény kétkezi újságíró csak a hosszú alakokat ismeri, stílusa dagályos és semmitmondó egyszerre. Miért nem marad a kaptafánál, a sport még úgy-ahogy megy neki. Legyünk igazságosak, a Pécsi Napilap sokkal gyengébb és néha a Pécsi Újság is alámegy a Riportnak. PP-nek kellene egy kis nyári szabadság.
Idézet
 
 
0 #2 Mecseki 2011-07-29 15:32
Ennyi baromságot! Igaza van "Kollár" kollégának... javaslom alapítsunk "Pécsi Riport" díjat, amit évenként azoknak kellene átadni, akik képesek megfelelő tartalmú cikkeket írni ide! PP mindenképpen várományos lehet! ;-)
Idézet
 
 
0 #1 Kollár 2011-07-29 06:34
A csövek semmiképpen nem tűnhetnek napelemnek, esetleg a napelem állványának. A fenti rész esetleg, bár aki látott már napelemet annak ez nem jut eszébe.
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés