Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetem tizenkettedszer

Közélet
PDF

A PTE ÁOK Nemzetközi Oktatási Központja (NOK) 12. alkalommal szervezi meg a „Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetem” két- illetve négyhetes programját. Az intenzív magyar nyelvkurzus ezúttal 2011. július 31 és augusztus 28. között zajlik. (Fotó: pte.hu)

 

Idén összesen 22 országból (Ausztria, Belgium, Észtország, Egyesült Királyság, Finnország, Franciaország, Hollandia, Horvátország, Irán, Izrael, Japán, Kanada, Kína, Korea, Lengyelország, Németország, Olaszország, Oroszország, Spanyolország, Svédország, Törökország, USA) érkezik mintegy 60 külföldi hallgató.

A hallgatók a Magyar Ösztöndíj Bizottság, a Tempus közalapítvány, és az Általános Orvostudományi Kar ösztöndíjaival, valamint egyéni jelentkezőként érkeznek a Pécsi Tudományegyetemre. A tanfolyam középpontjában az élményközpontú nyelvoktatás áll; a diákok napi hat tantermi órán és számos élőnyelvi környezetben szervezett programon keresztül tanulnak magyarul. Elsajátíthatják a magyar nyelv alapjait, illetve a már nyelvi előképzettséggel érkező hallgatók elmélyíthetik nyelvtudásukat, valamint különböző kulturális programokon vesznek részt, ismerkednek a várossal, a régióval és annak lakóival.

A diákok hat nyelvi szinten (Minimum, Alap, Küszöb, Közép, Haladó, Mesterszint), - kis csoportokban, csoportonként három tanár irányításával naponta háromszor másfél órában, összesen 6x45 percben tanulnak magyarul. Az intenzív nyelvtanfolyam egy szóbeli és egy írásbeli vizsgával zárul.

A kulturális szemináriumok során a hallgatók bepillantást nyerhetnek a jelenlegi magyar viszonyokba, valamint a magyar kultúra szellemi és tárgyi értékeibe, hagyományaiba. A programokat angol nyelvű ismeretterjesztő bevezető előadás nyitja, majd a diákok csoportokban vagy egyedül töltik ki a magyar nyelvű munkalapokat a látottakról, hallottakról, tapasztaltakról.

A program újdonságai közé tartoznak az élményközpontú tanítás jegyében kigondolt „Lots of learning lots of fun” címet viselő programok, melyek során a diákok valós élethelyzetekben fejleszthetik nyelvtudásukat. A Nyári Egyetem résztvevői lehetőséget kapnak arra, hogy a magyar ételeket ne csak megkóstolják, hanem el is készítsék. Vasárnap délutánonként 2-2 magyar étel elkészítését tanulhatják meg profi és hobbiszakácsok vezetésével.

A program zárásaként 2011. augusztus 27-én nyújtják át a sikeres vizsgát tett hallgatók számára az oklevelüket.

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés