Herczeg Adrienn: a szíve pécsi maradt

Bereczki Lajos Színház
PDF
 Tavaly távozott a Pécsi Nemzeti Színháztól az egyik legtehetségesebb és a társulat játékát meghatározó színésznő Herczeg Adrienn. Férjével Urbán Tiborral együtt döntötték el, hogy a több éves állandó társulati munka helyett a szabadúszó művészek életét választják.

 

 

Ünnepelt és sikeres színésznőként állt fel és távozott a társulattól, bár pályafutása egyik fontos eseményeként ezt megelőzően a IX. POSZT-on az év színésznője díjat vehette át. Férje szintén a társulatban hosszú ideje játszó Urbán Tibor egy évvel később az országos színházi találkozón a „legjobb férfi epizódszereplő” elismerésben részesült. Mindezzel csak azt kívántam érzékeltetni, hogy a színészházaspár valóban fontos része volt a PNSZ-nek, távozásuk nagy veszteség volt az itt maradó kollégáknak, és persze a pécsi közönségnek, amely mindig is értékelte a kiugró egyéni teljesítményeket.

Mindenesetre eltelt egy kis idő, annyi mindenképpen, hogy megkérdezhessük Adriennt, mi történt az elmúlt évben, hol játszott, milyen szerepekben és hogy érezte magát?

- A kérdés tehát adja magát, hogy telt az év?

 - Annyira eseménydús volt, hogy gyakorlatilag még most sem kapok levegőt - meglehetősen változatos szerepekben és helyeken játszottam. A szabadúszó életmód, hogy úgy mondjam bejött. Ha visszalapozok az eseményekben, szerepeltem Budapesten a Katona József Színházban a Dömötör András által rendezett Szirénének című darabban, a Zsótér Sándor által a József Attila Színházban színpadra vitt Egy olasz szalmakalap című előadásban, de említhetném a Kovács Lehel által rendezett Piccadilly Cirkuszt, amelyben két szerepet is vittem, de dolgoztam Horváth Csabával a Forte Társulatnál, ahol izgalmas, a mozgásszínházzal rokon előadást mutattunk be Gyulán. Nem lenne teljes a felsorolás, ha kihagynám a Francia rúdugrás című előadást, amelynek úgynevezett előbemutatója nemrég, július elején volt. Itt erre a feladatra „összeállt” színészek vitték az Orlai Produkciós Iroda szervezésében a prímet, nagy sikerrel.

- Pécsett már türelmetlen a közönség, mikor láthatjuk újra színpadon?

- A Pécsi Szabadtéri Játékokon játszom a Hajmeresztő című remek darabban, ezen a héten például csütörtöktől hétfőig minden este a Káptalan utcai Szabadtéri Színpadon lesz műsoron, tehát aki látni szeretne, az éppenséggel itt megteheti. Fantasztikus volt ismét a pécsi kollégákkal együtt lenni és a helyi közönség is annyira egyedi és olyan kedves, amely igazán csak Pécsre jellemző. Egyszóval a nyár egy részét itt Pécsett töltöttem, ami nagyon kikapcsolt a mellett, hogy az előadásokra komolyan készültem.

- Lehet, hogy Herczeg Adriennt ősszel ismét a PNSZ művészeként üdvözölhetjük?

- Erre sajnos kevés az esély, mivel augusztus elsejével a Vígszínházhoz szerződtem. Eszenyi Enikő hívott oda és nem tudtam ellenállni a kísértésnek, szeretném magam kipróbálni ebben a patinás fővárosi teátrumban. Sok fiatal van most a társulatban, de olyan nagy nevek is játszanak ott, akikkel még megtiszteltetés egy színpadon tartózkodni is, hát még játszani. Szóval sokat várok szakmailag ettől a szeptemberben kezdődő évadtól, van bennem érdeklődés, tűz, ami ahhoz kell, hogy továbblépjek, hiszen minden változik, fejlődik, én sem akarok megrekedni valahol. Érzem, hogy szép feladatok várnak, élni akarok az élet által felkínált lehetőséggel.

Hozzászólások

 
0 #4 Spéci 2011-08-04 11:20
Miért nem hívja vissza a jelenlegi pécsi direktor? Vagy már késő?
Idézet
 
 
0 #3 Borny 2011-08-03 19:26
Jaj, olyan jó volt ez a csaj, hogy csuda. Nem a köznapi értelemben, de olyan élet volt (van hálisten)benne, hogy csuda. Egy bomba ez a lány!
Idézet
 
 
0 #2 Kálmán 2011-08-03 07:31
Több, mint jó színésznő volt, ő a társulat motorja volt! A következtetést mindenki le tudja vonni!
Idézet
 
 
0 #1 Patiszon 2011-08-03 06:21
Egy nagyon-nagyon jó színésznővel kevesebb Pécsett, sajnálom! Mindenesetre gratulálok a Vígszínházi státuszához!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés