Vince utca: baj lesz!

Közélet
PDF
 Nagyjából ismerve az évszakok változását itt, nálunk, minden bizonnyal ősz lesz. Mindezt „csak” úgy, az illetékesek kedvéért érdemes megjegyezni...
...meg talán a Vince utcában (képünkön) élők is „örülnek” a hírnek.





Az Európa Kulturális Fővárosa 2010-es évadjának egyik nagy ballépése a pécsi Vince utca átépítése volt, van. Alighanem lesz is, de ezt egyelőre hagyjuk. Jelenleg áll a munka, megy a vita, egymásra mutogat megrendelő és kivitelező. Vagyis a kontárság üli torát!

Miközben az Ágoston térre lefutó mecseki utca pusztul, romlik. Emellett pedig közeledik a lombhullás, az azzal amúgy rendszeresen karöltve járó csapadék, ami a legfőbb gondokat okozza a környéken.



"...azért a víz az úr!"

Ennek alapvetően a burkolókövek látták már eddig is a kárát. Mivel az esőelvezetés nem sikerült tökéletesen, sőt tökéletlenül valósult meg, hát az égi áldás elzubogott, amerre kedve tartotta. Miközben az építési szakemberekkel nem egyeztetett.

Egy másik aggály is felmerült. A hegyoldalból kibúvó patak „eredetét” meglátogatva érdekes, de inkább furcsa, veszélyes dolog derült ki. A nagy, kibetonozott cső fölött, a falból is ömlik a hegység „leve”. Ami cseppet sem tűnik normálisnak.



Folyik a víz lenn és középen is, utóbbi meglepetés

A környéken élők számára meg csak a méreg, bosszankodás marad. Már régen visszasírják azt az időt, amikor még nem akartak nekik szép, új arculatot adni. Szerintük a beruházás átgondolatlan, szakmailag kifogásolható módszerekkel valósult meg, félig. Meddig kell még várni a befejezésre? Erre most pontos feleletet adni senki sem tud!

De azért az példaértékű, hogy a munkálatok kezdetén, egy, a hatvanas éveinek végén járó hölgy szólt az ügyben, az egyik művezetőnek. Mire az volt a pökhendi válasz: „Maga ehhez nem ért!” Ez még hihető is lenne. De akkor ki az, aki tudja, mit hoz a holnap? Ám jobb, ha inkább a jövő évre irányul a kérdés. Mert gyors megoldás aligha történik, ismerve az előzményeket.


A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés