Éljen a diszkrét életveszély!

Közélet
PDF
 A megoldást nem kínálhatjuk, nem is tehetjük meg! Mégis megdöbbentő, hogy Pécsett egyre több helyen lehet...



...szembesülni olyan, szinte életveszélyes helyzetekkel (képünkön), amik alapvetően a gyalogosokra leselkednek.



A mostani járdakép, utcai látvány kezelhetetlen. Egészen addig, amíg valami egészen komoly esemény nem következik be. Akkor azután lehet sajnálkozni, felelősöket kutatni, egymásra mutogatni.

A kialakult állapot rendkívül egyszerű. Számos nyitott csatorna „várja” az arra járókat a baranyai megyeszékhelyen. Egy rossz lépés, aztán máris kész a súlyos baleset. De most már nem csupán a tátongó lyukak jelentenek közvetlen baleseti forrásokat.

Vélhetően a hatóságok tették ki azokat a terelő, figyelemfelkeltő eszközöket, korlátokat, amik a hiányosságokra hívják fel a figyelmet. De ezek közül néhány belekerült a csatornákba, lefolyókba.

Ettől kezdve viszont már a közvetlen felnyársalás esélye is ott lebeg a lába elé, alá nem figyelő személyekre. Különösen „izgalmas” a séta sötétben, amikor ezekből a „gyilkos” akadályokból tényleg semmit sem lehet észlelni. Mert akad közöttük olyan, amelyik a közvilágítástól távol lévő területeken leselkedik potenciális áldozatára.

A fedeleket vélhetően fémre szakosodott tolvajok lopják el. Másra aligha alkalmasak a rácsok. Ezek szerint tehát a hatóságoknak jobban kellene ellenőrizniük, az ilyen átvevőhelyeket.

Mindezt kimondani viszonylag könnyű, megvalósítani egyenlő a lehetetlennel. Illetve, talán egyetlen módszer hozhat ebben az esetben megoldást. Mégpedig az, ha sikerül valamilyen kemény, erős műanyaggal kiváltani a „népszerű”, könnyen eltűnő tárgyakat.

Szóba jöhet még a büntetési tételek szigorítása, bár hozzáértők szerint annak kisebb a visszatartó ereje. Szóval, nem ismerjük az üdvözítő megoldást, ám legalább még időben felhívtuk a figyelmet, a kezelhetetlen folyamatokra.

Addig pedig jelszóként harsoghatjuk: „Éljen a diszkrét életveszély!”

Hozzászólások

 
0 #1 Lonci 2011-08-09 14:04
Felháborító, a helyzet megoldása valóban nem az, hogy jelöljük, aztán mossuk kezeinket!!! Lám, lám mi felhívtuk a figyelmet! Ezek után hónapokig így kell közlekedni, mert a felelősök talán el is felejtik mit kéne tenniük!!!!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés