Forró búcsú az Ördögkatlantól

2011. augusztus 08. hétfő, 11:49 Bereczki Lajos Színház
Egy nap kivételéve nem lehetett panasz az időjárásra, igazi "katlan hangulat" volt, folyt rólunk a víz, és a borosgazdák is mosollyal nyugtázták: hordóikat egyre gyakrabban kellett csapraverni.(Képgalériával!)




Egy összművészeti fesztiválról nem lehet azt írni, hogy ilyen, vagy olyan volt, mivel valójában ezerféle volt, ezen belül pedig még mindenkinek egy kicsit más. Talán abban egyetérthetünk, a kellemes, dimbes-dombos táj kötötte össze földrajzilag és látványban is a fesztivált, amely most is megragadta azokat, akik a színes programok mellett egy perc figyelmet szenteltek rá.

Talán Cseh Tamás is letekintett az égi csarnokából erre a múlt hétre, hogy pártfogolja a sátorozó, szabad ég alatt pihenő közönséget, mindenesetre ideális körülmények voltak ismét a programok megrendezéséhez. Lassan kialakulnak rutinok is, melyik falu miben profi, mit tud nyújtani az arra járóknak.  Minden település más díszlete az eseményeknek, ettől lesz egy koncert az egyik helyen meghitt, a másikon vad, míg a harmadikon ábrándos. A települések hétköznapi udvarházai, iskolai tantermei és futballpályái új és új értelmet nyernek attól, hogy különleges, a megszokottól eltérő rendezvények helyszíneivé válnak. Így lesz a disznóól képzőművészeti installáció tere, az istálló és a faluház pedig jeles művészek játszóhelye, ahol kiváló produkciókat láthattunk.

Felsorolni is sok lenne azokat a színpadokat, teraszokat és a természet által kínált helyszíneket, ahol augusztus 3-7 között megannyi esemény várta Palkonyán Kis - és Nagyharsányban a fesztiválozókat. Néhány fényképpel búcsúzunk az Ördögkatlantól azzal, hogy jövőre még több és még színvonalasabb előadásokat, kiállítást és koncertet láthatunk hallhatunk a vendéglátó településeken. Akkor viszlát katlan jövőre!





Kisebb, nagyobb színpadokból és jó zenéből nem volt hiány






Gyermekkel is megoldható a fesztivál öt napja





Lélegzetelállító installáció a disznóólban




Egy szép lépcső az egyik templomban





Terasz és művészi hordók





Egy érdekes alkotás





 Técső legmenőbb bandája sem hiányozhat a fesztiválról





Pincék és sütkérezők, a férfiak bizonyára fényérzékenyek





A kiváló színpadi produkciók egyike: Telefondoktor




Az Istálló Színház teltházas produkciója






Nézők az ötven fokban





Aki nem jutott be...

Hozzászólások

 
0 #3 Lonci 2011-08-09 14:06
Annyira kell ide - a már lassan elfelejtett Baranyába - is egy ilyen fesztivál! Szuper volt, hajrá 2012-ben is.... :-)
Idézet
 
 
0 #2 Kami 2011-08-08 16:18
Kicsit elüzletiesedett , de még nem vészes. Kedves falusiak, most kell a féket behúzni!
Idézet
 
 
0 #1 Jolka 2011-08-08 16:12
NAGYON JÓ VOLT IDÉN IS, BÍZOM BENNE, HOGY JÖVŐRE IS LESZ PÉNZ A FESZTIVÁLRA!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés