Közösségi, innovatív – megnyílt az IRODA

2011. augusztus 11. csütörtök, 09:23 Közélet
PDF

Pécs sétálóutcájában, a Király utca 8 szám alatt megnyílt Pécs első közösségi IRODÁ-ja. Mitől közösségi? Milyen szolgáltatásokat nyújt? Kik üzemeltetik? Hogyan lehet helyet bérelni? Kiderül cikkünkből.

Mi jut eszünkbe arról a szóról, hogy „iroda”? Legtöbb esetben komor, szürke íróasztalok, kényelmetlen székek, stresszhelyzetek, türelmetlen főnök ijesztőközelségben, kávé helyett valami ismeretlen lötty az automatából. Ezeket a fogalmakat tessék elfelejteni az IRODA esetében, ami augusztus 11-től várja a kezdő vagy éppen vállalkozó kedvű pécsi vállalkozókat. Két fiatal lány, Hegyi Maja és Sándor Ildikó, egy végzős jogász és egy közgazdász létrehozta Pécs első közösségi irodáját. Mitől az? Bejön egy ügyvéd, asztalt bérel. Bejön egy programozó, leül a másik asztalhoz. A harmadik asztalnál helyet foglal egy egyetemista. Dolgoznak, mindegyik a saját munkáját végzi.

Egy idő után azonban biztosan elkezdenek egymással beszélgetni, ha máshol nem, a konyhában, ahol elkészíthetik maguknak a kávéjukat vagy teájukat, esetleg ihatnak az ásványvízbőlElkezdenek egymás és egymás munkája iránt érdeklődni, egy idő után megbeszélnek közös projekteket. Az egyik végez, elmegy. Fizet az itt tartózkodásért és a kávéért, de csak annyit, amennyit ténylegesen itt volt. Minden megkezdett óráért. Pécsi árakat.

 

A munkaállomások tere, az asztalokat az üzemeltetők eszkábálták össze

 

Ha a kedves vállalkozónak nincs pénze, hogy saját irodát béreljen, esetleg nincs szüksége, mert kevesebb a munka annál, hogy egész hónapokat kifizessen, akkor ide jöhet és innovatív, mégis nyugodt környezetben elvégezheti a munkáját. Majd visszatérhet. Valószínűleg vissza is fog térni, hiszen a körülmények ideálisak a kellemes munkavégzéshez. A falakon festmények, jópofa szövegek, az asztalok pedig az üzletvezetők saját kezének munkáját dicsérik!

 

A tárgyaló, ahol csak a nyitás kedvéért találunk borokat

 

Az IRODA saját eszközparkból biztosít a papírmunkához nyomtatót és szkennertCsak a laptopot kell magával hoznia a delikvensnek. Tizenöt lelkes dolgozót tud befogadni összesen a hely, ami úgy oszlik meg, hogy a szeparált tárgyalóban 4-6 tárgyalásokat folytathat (nevéből adódóan), de kisebb workshopok, üzleti bemutatók is kivitelezhetők itt. Az IRODA hétköznaponként reggel 9 és este 6 óra között várja az alkalmi bérlőket, de a lányok annyira rugalmasak, hogy akár hétvégékre vagy nyitvatartási időn kívülre is ki lehet bérelni a tereket, ilyenkor összesen tizenöt tud itt együtt dolgozni.

 

Az IRODA mellett a SZOBA terasza

 

Természetesen nem világújdonságról van szó, hiszen Budapesten két éve nyílt az első ilyen hely, azóta csak idén három hasonló, külföldön pedig már évek óta működik a rendszer, a visszajelzések nagyon pozitívak. Ezért itt volt az ideje, hogy a baranyai megyeszékhelynek is legyen saját IRODÁ-ja, központi helyen, a SZOBA szomszédságában, de teljesen külön bejárattal. Máris jelezték páran, hogy amikor megnyílik a hely, ide szeretnének jönni dolgozni. A lehetőség mindenki előtt nyitott, ifjú, kevés pénzű vagy más környezetre vágyó vállalkozók, az IRODÁ-t Önöknek találták ki.

 

Innét lehet megközelíteni az IRODÁ-t

Weboldal: http://www.aziroda.co.cc
Nyitvatartás: H-P 9-18, hétvégén illetve a nyitvatartási időn kívül igény szerint, előre megbeszélt időpontokban.

 

Hozzászólások

 
0 #2 Dédula 2011-08-12 06:55
Imádom a jó ötleteket. Sok sikert nekik!
Idézet
 
 
0 #1 Alvóváros 2011-08-11 17:58
Szuper gyerekek, végre egy jó ötlet!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés