Itáliában táncolt a Mecsek

2011. augusztus 15. hétfő, 13:14 Tánc
PDF
A pécsi Mecsek Táncegyüttes nemrég tért haza olaszországi turnéjáról, mely során a Róma közelében fekvő Atina városában, európai és ázsiai együttesek között vívta ki a közönség elismerését változatos színpadi előadásaival.

A közép-olaszországi Frosinone tartományban, a Rómától mintegy százhúsz kilométernyire dél-keletre található Atina városa adott otthont augusztus 4-8. között a „Valle di Comino” nemzetközi folklórfesztiválnak, amelyen hazánkat a pécsi Mecsek Táncegyüttes képviselhette. Az idén 33. alkalommal megrendezett fesztiválon esténként a kínai, örmény, török, román, német és magyar együttesek mellett számos olasz csoport bemutatta jellegzetes tánchagyományát a hegyekkel körülzárt, hangulatos olasz kisvárosban. A fesztivál zárónapján tartott felvonuláson a magyar táncosok színes kalocsai viseletükben járták be az óváros macskaköves utcáit. Az eseményt követő napokban két újabb környékbeli városba is ellátogattak, ahol önálló esttel mutatkoztak be a lelkes közönség előtt. A mindennapos fellépések mellett a szálláshelyen hajnalokig tartó nemzetközi mulatságok tették próbára a táncosok teljesítőképességét.




Az együttes tagjai gyönyörködnek a festői olasz tájban


A színpadi fáradalmak kipihenésére a közeli tengerpart hullám- és napfürdője nyújtott lehetőséget. Emellett a fesztivál szervezői sort kerítettek arra is, hogy a résztvevő együtteseket elkalauzolják a közeli Monte Cassino apátságba, ahol a 6. században Nursiai Szent Benedek megalapította bencés monostorát, s amely a II. világháborúban ádáz küzdelmeknek vált áldozatává. A fesztiválprogramba a hazafelé úton tett egynapos római barangolás is belefért, mely során az örök város legfőbb nevezetességeit látogatták meg a táncosok. A színpadi sikerek, a varázslatos itáliai városok és az olasz mentalitás megismerése mellett a napjában minimum kétszer felszolgált paradicsomos „pasta” is minden bizonnyal örök emlékként marad meg a táncosokban, akik augusztus 11-én elcsigázottan, ám élményekben gazdagon érkeztek haza.

Itáliai vendégszereplése után a Mecsek a közeljövőben természetesen idehaza is színpadra lép. A Baranya kisebb településein tartott előadások után a pécsi közönség szeptemberben, az Örökség Fesztiválon, valamint a Szőlő és Bor Ünnepén láthatja majd produkciójukat.

Hozzászólások

 
0 #1 Gratulálunk, Mecsek 2011-08-16 20:05
Júl. 28-aug. 2 között az olasz MONTECATTINIBEN nemzetközi kórusfesztiválo n ugyancsak szűkebb hazánkat képviselte a BARTÓK BÉLA FÉRFIKAR is, szintén sikeresen.

Programjukban szerepelt még Firenze, Pisa, a Tirrén tenger-part, Chio, Ferrara és Padova.
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés