A BIOKOM locsolja az utakat a hőségben

2011. augusztus 24. szerda, 08:33 Közélet
PDF
A tartós hőség miatt a mai naptól (szerda) az ország 14 megyéjére, köztük Baranya megyére is - a keddi narancssárga után - piros figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. A legmagasabb fokozatú hőségriasztás szerda 0.00 órától péntek éjfélig szól, ezen a három napon ugyanis a napi középhőmérséklet meghaladhatja a 27 Celsius-fokot.

 

Pécsett a BIOKOM Pécsi Városüzemeltetési és Környezetgazdálkodási Kft. locsolókocsijai hűtik mától az utakat és tereket a hőségriadó intézkedési tervében meghatározott útvonalon.

A hőségriadó időtartama alatt rendszeresen locsolnak, a nagyobb teljesítményű locsolóautóval a főútvonalakat, valamint az ezekhez csatlakozó főbb mellékutakat, emellett a kettő kisebb gépjármű a terek hőmérsékletét próbálja elviselhetőbbé tenni a közlekedők számára.

 

Természetesen a gyalogosokra is gondolnak, ezért a meleg enyhítése céljából ezen a héten ismét meghosszabbították a városi szökőkutak és csobogók üzemidejét. A pécsi belvárosi szökőkutakat és csobogókat éjfélig üzemeltetik a hőségriadó miatt.

 

 

BIOKOM Pécsi Városüzemeltetési és Környezetgazdálkodási Kft.

 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés