Hőhullám ellen a víz az orvosság

Közélet
PDF
Állítólag van Tél tábornok. Ezek szerint Nyár főtiszt is létezik. Ha igen, akkor támad, méghozzá jelentős erővel. Nap-nap után, egyre jelentősebb a Nap sugárzása, amit megszenved szinte mindenki, persze Pécsett is 8kivábve a pancsoló lurkókat, képünkön).




Nyilván lehet olyan jó tanácsokat osztogatni, hogy bizonyos időpontokban senki ne menjen az utcára. Ha valakinek mégis dolga akad, akkor viszont, legalább a történelmi belvárosban, némi enyhülést találhatnak a kókadozók.

A módszer egyszerű, egyben nagyszerű. Egyrészt, a pécsi Széchenyi István téren, egy vízpermetező kapu várja az arra sétálókat. Másrészt, a városháza előtt, a megyeszékhely vízszolgáltatója – nevéhez méltóan – vizet szolgáltat.



Az éltető elem, a víz, vékony permetben üdítő hatású

Nagyon népszerű a kisgyermekek körében az önkormányzati hivatal épülete előtti, amúgy medence nélküli szökőkút. Ahol apróságok rohangálnak, „üldözik” a váltva vizet ontó kifúvókat. Aki megtalálja, általában sikongat örömében. Remek játék ez, még nézni is öröm a jókedvet.

A politikusokat sem kíméli a hőség. Bár nem lehet azt mondani, hogy izzik a lábuk alatt a talaj, legalábbis szakmai értelemben nem. Mert amúgy ők is olvadoznak. Miként tette azt dr. Páva Zsolt, Pécs Megyei Jogú Város polgármestere is, aki éppen az irodájába sietett.

– Kint talán elviselhetőbb a nyár, mint az irodámban – jegyezte meg a fürgeléptű városvezető. – Nem szeretnék panaszkodni, ám az irodámban szintén nagyon magas értéket mutat a hőmérő. Amit a ventilátor sem képes csökkenteni, legfeljebb egy kissé felkeveri azt.

Amíg eljön az enyhülés, addig mindeni gondoljon arra, mi lesz majd télen. Hóakadályok, csúszós utak, hideg, megfázás, miegymás. Már most garantálható, egyesek visszasírják még a 30 fokokat. De akkor majd hűvös lesz a hangulat, ráadásul a fűtésszámla okán, sokaknak az arcára fagy a mosoly.

Amíg odáig eljutunk, addig pedig fogyjon a fagylalt, jeges üdítő, hideg sör, újítsák fel a műjégpálya csőrendszerét. Aztán, ha minden kész, jöhet az ősz, a tél, miközben lehet várni a következő augusztust.      

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés