Újra teljes lesz az üzemidő

Közélet
PDF
Lassan kezdődik az új tanév! Mindezt természetesen nem csupán az írószerboltok forgalmán lehet lemérni. Hanem abban is, hogy Pécs legnagyobb könyvtára (képünkön a főhomlokzat), ismét a régi módon fogadja majd az érdeklődőket, az Universitas utcában.




A rutinos bibliotékába járók már a főbejárat előtt – tapasztalati úton – szokták sejteni, mennyien vannak éppen a megyeszékhely kulturális fellegvárában. Minderről a kerékpártárolók zsúfoltságából lehet levonni messzemenő következtetéseket levonni.

A Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont az utóbbi időben csak csökkentett nyitva tartási időben volt látogatható. Ami annyit jelentett, hogy 10 órától 18 óráig voltak kitárva a kapu, pontosabban működtek a forgóajtók.

Akadt a nyár során teljes leállás is. Egyszer, egy szakmai konferencia, máskor pedig egy műszaki átvizsgálás miatt csuktak be, szinte teljes egészében. Igaz, a „kiváltságosok” akkor is beléphettek az intézménybe. Ezek az esetek viszont előre megtervezettek, meghirdetettek voltak, vagyis senkit sem érhettek meglepetésként az események.

Mindez azonban már csak szombaton, illetve vasárnap lesz így. Hétfőtől, azaz 2011. szeptember 29-étől visszaáll a régi, megszokott rend. Ami afféle lassú átmenetnek számít, hiszen már most is egyre több fiatal, egyetemistának tűnő ifjút lehet látni a falak között. Könnyen lehet, hogy egyesek elhalasztott vizsgákra, utólagos számadásokra készülnek.

Jó hír a hallgatóknak, hogy a Pécsi Közlekedési Zrt. kísérleti jelleggel, új autóbuszjáratot indít, 30Y jelöléssel, napokon belül. A buszok rendszeresen fognak közlekedni a Kürt utca, illetve a tudásközpont között. De a részletek, a megállóhelyek egyelőre nem pontosan ismertek.

Az intézmény egyébként, általában 8-tól 20 óráig fogad vendégeket, a hét minden napján. A nemzeti ünnepek természetesen ez alól kivételt jelentenek, de azok nem olyan gyakoriak.   

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés