Furcsa sétány a Balokánynál

Közélet
PDF
A valóság „innen” nézve kideríthetetlen. Mert az igazság „odaát” van. A pécsiek számára legfeljebb a bosszúság, meg a rácsodálkozás maradhat, mint olyan sok esetben, máskor is. A Balokányban zajló (a képen a helyzetet leíró tábla látható) építkezés és bontás körülményei viszont furcsák.



Az Európa Kulturális Fővárosa 2010-es beruházásainak egyik része volt (van), a Balokányban lévő tó, illetve annak környékének megújulása. Ami már csak azért is indokolt, mert a Kodály Központ melletti közterület mindenki látómezejében van, aki egy kicsit is törődik a megyeszékhely sorsával, városképével.

A gondok most a készülő sétánnyal vannak. Mert a kivitelező cég megrendelt egy csomó betonelemet, amit aztán annak „rendje és módja” szerint nem fizetett ki. Erre a győri szállító, jelzésképpen, néhányat felszedett, eldaruzott közülük, jelezve elégedetlenségét. Ezzel pedig az út hosszában járhatatlanná vált.

Az elemek „elvi” tulajdonosa, a gyártó a számla kiegyenlítéséig. Főleg akkor, ha mindezt a szerződő felek előre kikötik az előzetes tárgyalások során. Ez a jelenlegi „vesztes” szerint megtörtént, vagyis semmi említésre méltó történés nem borzolhatja a kedélyeket. Azért szoktak ilyen pontot beleszerkeszteni a megállapodásokba, hogy a szállító valamilyen védelmet érezzen, ne kerülhessen teljesen kiszolgáltatott helyzetbe.



Ez aztán tényleg nem "akadálymentes" sétány

A felhasználó cég tulajdonosa viszont nemrég eladta a vállalkozását, ezét aztán sokak szerint aggályossá válhat a pénzügyi követelés, amit a kisalföldi társas vállalkozó támaszt. Bár elvileg egy ilyen üzlet esetén a korábbi aláírt dokumentumok érvényesek! De ki tudja, mit rejtenek a nyomtatott sorok?

A földi halandó ebből csak annyit vesz észre, hogy sétálgat, andalog, aztán egy korlát állja az útját. A többit majd a bíróságon, a jogászok megbeszélik egymással. Miközben egyesek csődbe mennek, mások meg értetlenül állnak az események előtt. Mert továbblépni amúgy sem lehet.

Természetesen létezne megoldás, mondjuk az, hogy szerződési teljesítés idején, a pénzt ügyvédi letétbe helyezik. Azután egy független műszaki szakértői vélemény után, az arra jogosult azt átveheti. Ez „más” helyeken így is elképzelhető, de nem nálunk!    

Hozzászólások

 
0 #4 Horny 2011-08-30 17:15
Háááát, azért ilyent Münchenben nem láttam. Vagy az még nem nyugat?
Idézet
 
 
0 #3 ColT 2011-08-29 07:23
Egyáltalán nem furcsa a dolog. Aki megrendel valamit, az fizesse is ki! Kishazánban ez nem divat, főleg az állam részéről. Persze a gazdaság meg pörögjön, csak hogyan.
Idézet
 
 
0 #2 Román 2011-08-29 06:10
EKF - Nagyon jó! Ruzsát az egyetemre, gratulálok!!!
Idézet
 
 
0 #1 Isízy 2011-08-28 13:15
Ne már!!!!!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés