Pótfelvételi: az első két legmagasabb ponthatár a PTE-n született

2011. augusztus 31. szerda, 09:25 Rövid Hírek
PDF

Lezárult a felsőoktatási pótfelvételi eljárás: a meghirdetett költségtérítéses képzésekre országosan közel tizenhárom ezren jelentkeztek, ebből összesen mintegy tizenegyezer nyert felvételt. A Pécsi Tudományegyetem a pótfelvételi eredményekkel tovább erősítette pozícióját, a majd ezer új hallgatóból százhuszonhárman mesterképzésen kezdhetik meg tanulmányaikat, ám ennél jelentősebb létszámmal – 735 fővel - emelkedett az alap- és osztatlan képzések létszáma.

A PTE az általános felvételi eljárásban elért eredmények után csak azokon a szakokon hirdetett pótfelvételit, ahol az adott szak kapacitása, és az intézmény felvehető létszáma erre lehetőséget adott, így 2011-ben valamivel kevesebb szakra tudtak jelentkezni a felvételiből kimaradók. Ennek megfelelően idén 1 109-en adták be jelentkezésüket a PTE-re, ebből 946 pályázónak sikerült a felvételije.

A PTE 266 meghirdetett képzése közül az osztatlan jogász szak volt a legnépszerűbb 203 jelentkezővel, emellett az igazságügyi igazgatási valamint a gazdálkodási és menedzsment alapszakokra volt a legnagyobb az érdeklődés. Az egyetem karai közül a tavalyi évhez hasonlóan a pótfelvételi eljárásban kiemelkedően teljesített az Állam- és Jogtudományi, a Bölcsészettudományi, az Egészségtudományi és a Pollack Mihály Műszaki Kar.

Országosan az első két legmagasabb ponthatár is a Pécsi Tudományegyetemen született, a gazdasági idegen nyelvű menedzser képzésen 470 pont volt a bekerülési határ, az ápolás és betegellátás-szülésznő szakirány szombathelyi képzésére pedig 464 ponttal lehetett bekerülni.

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés