A tanévvel együtt startolt a 30Y

2011. szeptember 01. csütörtök, 07:21 Bereczki Lajos Közélet
PDF
Természetesen nem a neves pécsi együttes, bár a buszjárat névadásában volt szerepe a csapatnak, most a Kürt utca és a Tudásközpont között közlekedő PK Zrt-s buszon láthatjuk ezt a jelzést. Persze nem véletlen a fiatalos elnevezés.



Csütörtök reggel Nagy Csaba alpolgármester és az Pécsi Tudományegyetem képviseletében dr. Zeller Gyula rektor helyettes várta a nagy pillanatot, amikor felszállhatnak az új vonal első járatára. Az esemény a Tudásközpont mögött a újonnan kialakított buszmegállóban történt, melyhez Árki Sándor, a PK Zrt. nemrég kinevezett vezérigazgatója fűzött magyarázatot.



Nagy Csaba és Zeller Gyula várnak az indulásra


-    A város és az egyetem által közösen működtetett Tudásközpontot zömmel fiatalok, jellemzően egyetemisták használják. A járat névválasztásában is ez vezérelt bennünket, de leginkább az, hogy a városból és az egyetem intézményeiből könnyebben lehessen megközelíteni az új könyvtári központot. Most egy olyan menetrendet léptettünk életbe, amely tesztelés alatt áll. A kezdeti tapasztalatok alapján változtatunk majd rajta. Bízunk benne, hogy a fiatalok tetszését elnyeri a járat és minél többen élnek majd ezzel a lehetőséggel. A PK Zrt. utasbarát szemléletében fontos szerepe van annak, hogy a város polgárai miképp akarják használni a közösségi közlekedésnek ezt a formáját. Számítunk minden itt élő és autóbuszt használó polgár véleményére, nem csak ennek az új járat elindításának kapcsán.




Elsőajtós felszállás után jegyvásárlás, majd lyukasztás következett


A busz közben felvette utasait és Nagy Csaba, valamint Zeller Gyula, ahogy kell megváltott jegyeit lyukasztotta és helyet foglalt ezen az első fordulójára készülő járaton. A menetidő (egy teljes kör) negyven perc, ami egészen kellemesnek mondható, lapunk kíváncsian várja, hogy az utaslétszám hogyan alakul és vajon a menetrenden kell-e majd változtatni. A későbbiekben erről is beszámolunk.




A menetrend szerint negyven percenként startol a busz
 

Hozzászólások

 
0 #3 Vivi 2011-09-06 08:46
A járat zenés is lesz? Pesten tegnap mindenféle zenészek szolgáltattak muzsikát a 2-es és a 6-os villamoson. Szerintem a 30Y - név arra is lehetőséget adhatna, hogy időnként zenéljenek rajta az arra alkalmas helyi fiatal zenekarok.
Idézet
 
 
0 #2 Borcsa 2011-09-01 14:37
Én azért örülök, nekem pont útbaesik a járat!
Idézet
 
 
0 #1 Gory 2011-09-01 13:05
Vettek jegyet, ez olyan megható. Pedig bliccelhettek volna. (Csoda, hogy tudták hol kell a buszra felszállni!)
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés