Állatkarácsony a Misina menhelyén

-bl- Közélet
PDF

A Misina Természet- és Állatvédő Egyesület idén is megrendezte a gyerekek és az ott található, zömmel gazdátlan állatok részére a Mikulás, illetve állatok karácsonya rendezvényét. Az igazi karácsonyi hangulatról a feldíszített fenyő és az alatta található ajándékok "gondoskodtak".


Felnőttek és gyerekek egyaránt ellátogattak a szépszál fához, hogy lerakják alá azokat az ajándékokat, melyek egyedüli vigasztalást jelenthetnek az ott élő állatoknak. Egy szelíd, pórázon sétáltatott mosómedve köszönte meg a többiek nevében az adományokat, melyeket az ide látogatók nekik hoztak. A hangulatról a forró tea és az időközben szépen szállingózó hó gondoskodott.

Az istálló végében egy igazi zsibvásár várta az érdeklődőket, ahol bárki fillérekért hozzájuthatott használati tárgyakhoz, vagy akár karácsonyi díszekhez. A bevétel szintén az egyesület kaszájába került, így segítve a sok száz állatot, amelyek különféle okok miatt a menhelyen kötöttek ki. Rengeteg kutya, macska és megúnt kisállat várja, hogy igazi, gondoskodó gazdára leljen.

A Mikulás póni fogaton érkezett két krampusz kíséretében, hogy a rendszeresen kijáró, állatokkal foglalkozó gyerekeket megajándékozza egy kis csokoládéval, cukorkával. Mindenkihez volt egy-két jó szava, ahogy ez egy igazi Mikuláshoz illik. Igaz, hogy vékony hangjából ítélve egy olimpiai teszten valószínűleg a gyengébbik nemhez sorolták volna, bár ruházata a hagyományos piros kabát és sapka volt - fehér szakállal megspélkelve.

 A rögtönzött kis műsor és éneklés után Farkas Tamás az egyesület vezetője megkérte a gyerekeket, hogy az ajándékokat segítsenek bevinni, mivel a későbbiekben nekik is kiporciózzák az ajándékokat.

Szép nap volt ez minden jelenlévő életében, hiszen ajándékával segített sok lelketlenül elüldözött állaton, másrészt éppen ezektől a lényektől végtelenül sok szeretetet is kapott, aki vette a fáradságot és kiment Pécs-Somogyra.



A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés