Pécs ismét ünnepel

Közélet
PDF
December 18-án ismét fontos mérföldkőhöz érkezett a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program. A Közterek és parkok kulcsprojekt sikeres kivitelezését jelzi, hogy ünnepélyes keretek között átadták a Rókus sétányt, a Kórház teret és a Pécs-keleti városrészt, a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont legmagasabb pontjára pedig bokrétát helyeztek el a kormány, a Baranya Megyei Önkormányzat, Pécs MJV és a Pécsi Tudományegyetem képviselői.

A délelőtti események után a Baranya Megyei Önkormányzat épületében sajtótájékoztató keretében foglalták össze a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program idei esztendőben elért eredményeit a kulcsberuházások terén. A sajtótájékoztatón a város és a kormány képviselői elismerésüket fejezték ki a Pécs2010 program eddigi előkészítéséről.
Suchman Tamás kiemelt fejlesztésekért felelős kormánybiztos elmondta, hogy 2009 minden szempontból sok eseményt, újdonságot tartogatott. A városvezetésben is történt politikai változás, azonban ez semmilyen zökkenőt nem jelentett a projekt megvalósítása során. „Ilyen vállalkozás még nem volt Magyarországon” – fogalmazott a politikus.
A kormánybiztos hozzátette, a megkezdett beruházások határidőre elkészülnek; ez nyilván függ az időjárási körülményektől is. Valamennyi beruházás kivitelezése jól halad, igazán látványos munkálatok 2010 tavaszától kezdve a Zsolnay Kulturális Negyednél lesznek. A politikus a sajtó segítségét kérte abban, hogy a jövő esztendőben megrendezendő országgyűlési és önkormányzati választások kampányában a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program céljai az egyik olyan területet jelentsék, amelyben a politikusok feltétlenül és maradéktalanul egyetértenek.   
Nagy Csaba, Pécs MJV alpolgármestere elmondta, hogy november 13-án már öt megújult közteret, november 25-én pedig a Tettye-parkot vehették birtokba a pécsiek. A politikus szerint immár kézzelfoghatók és tapasztalhatók a Pécs2010 program eredményei a kulcsberuházások terén is. Az alpolgármester köszönetet mondott a Pécs2010 Menedzsmentközpont munkatársainak az előkészítésben és a felvezető években végzett munkájukért. 

Az EKF Menedzsment Központjának sajtóanyaga

Hozzászólások

 
+1 #4 Guest 2009-12-28 00:16
A protokoll, a rongyrázás az látom már jól megy! De lesz-e majd elég szállás a vendégeknek? Lesz-e majd elég útbaigazítás? Lesz-e majd elég bolt, vendéglő? Lehet-e majd pl. kenyeret kapni? Mert most december 11-12-én például már sötétedés után bezártak a boltok, a pékségek és a szerencsétlen idegen, "a turista" futkározhatott, h legalább valami nyamvadt csomagolt kenyeret vehessen este 5 után!
Idézet
 
 
+1 #3 Guest 2009-12-20 13:48
Ha mindenre van pénz pont üzemeltetésre ne lenne? :-*
Idézet
 
 
0 #2 Guest 2009-12-19 13:42
Remélem minden kész lesz jövőre. Ja és lesz pénz üze,meltetni!
Idézet
 
 
0 #1 Guest 2009-12-19 13:17
Végre alakul az EKF! Hajrá Pécs!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés