Díjakat hozott a Mecsek a kamaratánc fesztiválról

PR Tánc
PDF
Az elmúlt hétvégén zajlott a XXIV. Zalai Kamaratánc Fesztivál, a hazai néptáncművészet egyik legrangosabb versenye. A Mecsek Táncegyüttes a szakmai megmérettetésen két új produkciót mutatott be, s nívódíjat, valamint koreográfiai díjat hozott el Pécsre.



A Zalaegerszegen kétévente megrendezett fesztivál 1965 óta - több mint négy évtizede - nyújt színteret a Kárpát-medence folklórelemeiből táplálkozó koreográfiák bemutatására. Produkcióikkal autentikus és táncszínházi kategórában nevezhetnek az alkotók és táncegyüttesek, a színpadon látottakat pedig hattagú zsűri értékeli. Az idei évben 34 alkotás szerepelt a fesztiválprogramban, 24 együttes előadásában, az egész ország területéről. A Mecsek Táncegyüttes autentikus versenyszámként baranyai táncokat vitt színre Molnár Péter és Vass Oszkár együttesvezetők koreográfiájában, a táncszínházi kategóriában pedig Bognár József „Lift” című darabját mutatták be a táncosok. Utóbbi mű a közönségsiker mellett koreogrfiai II. díjat érdemelt, az együttes összteljesítményét pedig nívódíjjal jutalmazta a zsűri.

A Mecsek számára különösen értékesek az elismerések, melyekkel 2002 óta tartó sikersorozatát folytathatta a társulat. Az elmúlt öt fesztiválon ugyanis minden alkalommal díjazták a pécsi táncosok, illetve koreográfusuk munkáját. A közelmúltban a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program Nagykövetévé avatott együttes e minőségében először lépett közönség elé Pécs határain kívül. Idehaza legközelebb április 29-én, a Pécsi Táncmaratonon láthatja őket a közönség, a nagykövetként pedig hamarosan a Sanghaji Világkiállításon képviselik városunkat.

Hozzászólások

 
0 #1 Guest 2010-04-19 13:41
Ahová lépnek (táncolnak) siker terem!

Gratulálok!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés