Fát ültetett Páva Zsolt

Fát ültetett Páva Zsolt

Bereczki Lajos Közélet
PDF
Csütörtökön a déli órákban Pécs polgármestere, valamint a Pécs Holding Zrt. vezérigazgatója Kiss Tibor lapátot ragadott és pillanatok alatt elültette a Cella Sephticora elÅ‘tti gödrökbe a három gesztenyefát. Az akcióval a Föld Napja rendezvényeihez kapcsolódtak, amelyrÅ‘l minden évben ezen a napon, vagyis  április 22-én emlékeznek meg szerte a világon.

A fákat  kiszáradt társaik helyére ültették, bízva abban, hogy a gondos nevelés hatására ezek is egyszer olyan hatalmasak és árnyat adó példányok lesznek, mint a sétányon található többi. Fajtájukat tekintve a csemeték a rózsaszín virágú gesztenyefákhoz tartoznak, amelyek ellenállóbbak a különbözÅ‘ növénybetegségekkel és kártevÅ‘kkel szemben, mint a fehér virágú faóriások körülöttük.

Páva Zsolt elmondta lapunknak, hogy ez a fásítás csak kezdete egy nagyszabású akciónak melyet Å‘sszel terveznek és a Holding hajtja végre. A Malomvölgyi tónál 27 ezer csemetét, vagyis szinte egy erdÅ‘nyi fát ültetnek ki.  A mai akciójukkal  a tavaszi fásítási idÅ‘szak befejezését is jelzik, a mostantól beköszöntÅ‘ melegebb idÅ‘ben már nem érdemes fásítással próbálkozni.

A ma elültetett példányok hat évesek és nagyméretű földlabdájuk garantálja, hogy megeredjenek új helyükön és hosszútávon díszítsék környezetüket.

Hozzászólások

 
0 #4 Guest 2010-04-22 14:50
Oké, de legalább figyelnek erre, a szocik mikor fordítottak erre gondot?
Idézet
 
 
0 #3 Guest 2010-04-22 14:49
Azért ez így eléggé marketing faültetés volt, nem?
Idézet
 
 
0 #2 Guest 2010-04-22 11:29
Naná Pier, a legjobb öltönyükben! :lol:
Idézet
 
 
0 #1 Guest 2010-04-22 11:29
Malomvölgyben is ők ültetnek?
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés