Szemétszedés a Föld Napján

Közélet
PDF
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. hatodik alkalommal tartja meg hagyományos országos szemétszedő akcióját 2010. április 22-én. A Föld Napja alkalmából szervezett eseményre ismét több ezer önkéntes jelentkezését várja a társaság. A rendezvény az elmúlt három évben az ország legtöbb önkéntest megmozgató környezetvédelmi mozgalmává nőtte ki magát.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. hatodik alkalommal szervez országos szemétgyűjtési akciókat az általa üzemeltetett 30 ezer kilométeres közúthálózat és környezetének megtisztítására. Idén is április 22-én, csütörtökön, a Föld Napján rendezi meg szokásos tavaszi szemétszedési akcióját a társaság.

A Közút egész évben végzett út menti szemétszállítási munkáját az utóbbi időben sajnos szélmalomharc jellemzi, az illegális szemétlerakók nap, mint nap szaporodnak. A társaság évente egy kisebb megyeszékhely éves kommunális hulladékának megfelelő mennyiségű szemetet gyűjt össze az általa üzemeltetett utak mellől. Ebben a küzdelemben szeretne a cég szemléletváltozást elérni. Az akciók sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az elmúlt öt alkalommal összesen 175 ezer önkéntes csaknem 30 ezer köbméternyi szemetet gyűjtött össze országszerte, mellyel akár 10 olimpiai úszómedencét is meg lehetne tölteni.

„A szemétgyűjtési akcióink célja, hogy a fiatalabb generációnak is természetessé váljon a környezet megóvása. Az akció megszervezésével a társaság hozzá kíván járulni ahhoz, hogy az a több ezer - többségében fiatalember - akik részt vesznek a szemétgyűjtésben, később jobban odafigyeljenek szűkebb és tágabb környezetük megóvására. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. éppen ezért várja az egyénileg és csoportosan jelentkezőket, számítunk az önkormányzatok, civil szervezetek, iskolák és baráti társaságok csatlakozására is.” – mondta Zsupponits Jenő, a társaság vezérigazgatója.

A vezérigazgató szerint a társaság szemétgyűjtési akciója az ország legtöbb önkéntest megmozgató környezetvédelmi eseményévé nőtte ki magát. „Ez reményt ad arra, hogy a következő generációk a mainál jobban megbecsüljék az utak környezetének állapotát, reményeink szerint aki egyszer aktívan részt vesz a szeméthegyek felszámolásában, az maga biztosan nem válik notórius szemetelővé” – tette hozzá a vezérigazgató.   

A közútkezelő főszervezőként, az esemény gazdájaként minden csatlakozó számára térítés nélkül biztosít kesztyűt és láthatósági mellényt, valamint gondoskodik az összegyűjtött hulladék maradéktalan elszállításáról is. Az utak menti szemétszedéshez a cég szakmai felügyeletet biztosít, szükség esetén ideiglenes forgalomkorlátozást vezet be.

Az akció további részleteiről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatóságain érdeklődhet (elérhetőségek a www.kozut.hu Kapcsolat menüpontjában).


Tegyünk együtt útjaink tisztaságáért! Kérjük az akcióra szóló felhívás előzetes közzétételével járuljanak hozzá a szemétgyűjtés sikeréhez és tudósítsanak az eseményről annak érdekében, hogy idén is több ezren vegyenek részt ebben a szemléletformáló kezdeményezésben. A jelentkezéseket 2010. április 9-ig várjuk megyei igazgatóságainkon (elérhetőségek a www.kozut.hu Kapcsolat menüpontjában).

Hozzászólások

 
0 #2 Guest 2010-04-23 06:10
Szemetet már profi módon szednek, valóban az utak minőségén kellene változtatni! Olyan akció mikor lesz?
Idézet
 
 
0 #1 Guest 2010-04-22 15:08
Nem lehetne a szeméttel kátyúzni? Vagy valamivel, kedves uraim!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés