„Baranya Megye Bora – 2010” Borverseny

Rövid Hírek
PDF
A Baranya Megyei Önkormányzat 2010-ban ismét kiválasztja a Baranyában termelt borok közül a legnemesebbeket, amelyek méltón képviselhetik megyénket itthon és külföldön. A megmérettetésre április 27-én, Villányban borversenyt hirdet.
A verseny helyszíne a Villányi Borász Akadémia, amely már többször bebizonyította, hogy méltó körülményeket tud biztosítani a rangos versenyek lebonyolításához.
Benevezhető kategóriák: fehérborok, rozéborok és vörösborok.
A vörösborokat két csoportban bírálják el:
1. kékfrankos, portugieser;
3. cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot, pinot noir.
A borokat – a hagyományokhoz híven – független, neves borszakértők bírálják el.

Nevezni csak palackozott és forgalomba hozott 2006., 2007., 2008. vagy 2009. évi minősített borral lehet, amely a Baranya Megyei Önkormányzat által meghirdetett versenyeken korábban nem nyert.
A győztes borokból a Baranya Megyei Önkormányzat a következő (2011. évi tavaszi) versenyig rendszeresen vásárol, és reprezentatív ajándékként adja át vendégeinek. A palackokat különleges, a megyecímert is ábrázoló, „Baranya megye bora – 2010” címkével látja el, egyben feljogosítja termelőjét a meg nem vásárolt borkészlet a verseny minősítésére utaló megkülönböztetéssel való árusítására.
Ünnepélyes eredményhirdetés: 2010. április 30. péntek, Dóm Múzeum, Pécs
A győztes borok listája a médiában megjelenik, valamint a nyertes borokról az éttermek, vendéglők is értesítést kapnak. A nyertesek a Szőlő és Bor Ünnepén (Pécs, 2010. szeptember 26.) vehetik át oklevelüket.

A nevezés menete:
•    A nevezni kívánt borokból 3-3 palack leadása a verseny színhelyén (Teleki Zsigmond Szakképző Iskola Borász Kabinetje, Villány, Mathiász János u. 2.)
•    Leadási idő: 2009. április 19-26. 8-15 h között (kontakt: Schneider Jánosné asszony)
•    Nevezési díj: 1.500 Ft/ fajta (a helyszínen fizetendő)

Kérjük, hogy megtisztelő részvételével emelje Ön is a verseny színvonalát!

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés