A focisták nem meséltek, inkább gyűjtést kezdtek

2013. november 11. hétfő, 14:07 Közélet
PDF
A Pécsi Tudományegyetem (PTE) a 2013-2014-es tanévben jótékonysági akciót kezdeményezett. A „Meseszép…” kampányban kisgyermekeknek kezdtek mesekönyveket gyűjteni. A PMFC-MATIAS NB I-es labdarúgócsapatánál viszont úgy gondolták, egy klubnak kötelessége a társadalmi szerepvállalás. Így kerültek a felek egymással kapcsolatba. Mivel pedig a helyi oktatási intézményt 1367-ben alapították, hát a sportegyesületnél úgy döntöttek, legalább annyi kötetet adnak át az intézmény képviselőinek (képünkön az esemény mesészerű szereplői közül látható három ifjú hölgy).

Jelenleg is több NB I-es futballista jár, illetve korábban járt a PTE valamelyik karára. A foci, mint a világ legnépszerűbb játéka, sokak kedvenc szórakozása. Mivel a gyerkőcök közül is sokan kedvelik a labdajátékot, hát nem meglelő, ha összefogott a két tábor vezérkara.

Az együttműködés bejelentésekor ott volt dr. Komlósi László Imre, a PTE rektorának helyettese, valamint Feleki Attila, a PMFC-MATIAS ügyvezetője is. Mindketten egyetértettek abban, mennyire fontos a család szerepe a kicsinyek fejlődése kapcsán. A meseolvasás közös élményét egyetlen lurkótól sem lenne szabad megvonni.

Ahhoz, hogy mindenkihez eljussanak a könyvek, szükség van az ilyen kezdeményezésekre is. Amikor a jó állapotú köteteket olyanok is fellapozhatják majd, akiknek arra nem feltétlenül lett volna lehetőségük, az önzetlen támogatás nélkül.

Mivel pedig a PMFC-MATIAS rendezvényein rendszeresen, ezernél is több ember szokott összejönni, ezért a piros-feketéknél is megkezdték a gyűjtést. Azt viszont már az indulás pillanatában kijelentették a Stadion utcai irányítók, hogy ha a tervezettnél több ajándékot tennének bele a gyűjtőkbe a rajongók, akkor természetesen azokat sem fogják visszatartani.

Egyre jobbak, de nem a pályán

Legalább öt percig felejtsük el a pécsi piros-fekete alakulat jelenlegi helyét, helyzetét, a honi élvonalban. Mindentől függetlenül, a klub, illetve a játékosok megítélése egyre javul. Véradás, nők elleni erőszak megelőzése, játékgyűjtés, könyvadományozás. Elég csak néhány példát említeni azok közül, amikből nem maradtak ki a legények. Kijelenhetjük, ha a pályán is olyan jók lennének, mint az élet más területein, akkor lassan átvehetnének egy érmet.  
 
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés