Bosszú, verekedés, baleset, szökés

2013. november 13. szerda, 15:28 Közélet
PDF
Akadt munkájuk bőven a rendőröknek, hiszen november közepén szinte túlságosan is megpezsdült az élet Pécsett, illetve Baranyában. Történt a bűnügyek között testi sértés a Hamerli-féle ház építésénél (képünkön a gazdag pécsi polgár gépgyára látható), súlyos verés, kocsi megrongálása. Ezektől függetlenül, még egy hegyi baleset is izgalomban tartotta a városlakókat. Igaz, nem mostani, hanem szinte napra pontosan, száz évvel ezelőtti eseményekről tudunk beszámolni. Ezek szerint már akkor sem volt a béke és nyugalom fellegvára a megye. (A fotó forrása: Csorba Győző Könyvtár, helytörténeti gyűjtemény.)

A legfurcsább talán az volt a hírek közül, ami azt tudatta, hogy a pécsi belvárosban, a Hamerli-ház építkezésén, egy korábban elbocsátott napszámos, D. József (a nevek ismertek, de nem írjuk ki őket), november 13-án, 1913-ban, egy lapáttal megtámadta Zs. Vilmos főpallért. A tettes azért állt bosszút, mert szerinte, a kivitelezés vezetője miatt rúgták ki őt az állásából.

Az áldozat a vállára kapta a szerszámmal a csapást, bár az eredetileg a fejére irányult volna, de elcsúszott. Az ütlegelést végrehajtó személy a cselekedete után elszaladt a helyszínről, de a korábbi munkatársai üldözőbe vették, miközben a rendőrséget is értesítették a garázdaságról. A hivatalos szervek pedig hamarosan elfogták a vehemens munkásembert.

Aki azt állította, szerinte a sértett mindent megtett az ő korábbi elbocsátása érdekében. A támadót a rendőrség előzetes letartóztatásba helyezte.

A pécsi kalaposmesternek, K. Jánosnak viszont a rovott múltú kocsisa szökött meg. Ami nem lett volna akkora tragédia, de a főnöke kocsijával hajtott el. A 29 éves I. József a fogatot végül – erősen megrongált állapotban – Görcsönyben hagyta. A lóra, netán lovakra nem tértek ki a tudósítások. A bűnös azonban kereket oldott, a hivatalos szervek egyelőre keresik az illetőt.

A kiskozári búcsúban ellenben – a jó falusi szokásoknak megfelelően – pofonok csattogtak. Mint kiderült, a vendéglőben G. József, valamint F. Péter úgy megverték K. Jánost, hogy ő húsz napnál hosszabban gyógyuló sérüléseket szenvedett, az affér során.

Ehhez képest valóságos „felüdülésnek” számított az a hír, amelyik tudatta, hogy az egyik Mandula utcai lakos, pontosan G. István felesége, a Mecseken leesett egy fáról. Minek következtében kificamodott a bal lába. A mentők a sérült asszonyt a lakására szállították.  



Hozzászólások

 
0 #2 Haizsyzsér 2013-11-20 16:09
Úgyhogy támadások, büntetések nemcsak régen voltak.

Most is kiválóan teljesít mindkét fél.

Később jutott eszembe, hogy a mohácsi művésztanár -összehasonlítva a két pécsváradi lakásra csaló megerőszakolóva l- egyik a lakáson, másik a fotballpályán erőszakolt és kényszerített fellációra egy szellemileg sérült nőt, szóval valami nagyon nincs rendben a mo.-i jog körül.

A rajz szakkörön ugye nem lehet nemi erőszakot a többi gyerek szeme láttára a művésztanár Misi bácsinak elkövetni.

Akkor mire fel a 7 év letöltendő börtön?

Ha rajztanár-ügyben nem lesz perújrafelvétel , nagyon sok tanár, edző, orvos és hosszan lennének sorolhatók a hivatások, VESZÉLYNEK VANNAK KITÉVE.
Idézet
 
 
0 #1 Haizsyzsér 2013-11-20 15:58
Ma felindultságába n -bontóper-, a félliteres ásványvizes palackot hozzávágta a HÖLGY a rendőrhöz.

ÚRISTEN!!!

Ilyen rettenet történt?!

Bizony, ez a szörnyűség Mo.-on megesett.

Egyszer.
De mégiscsak minő indolencia!

Az igazságszolgált atás a BŰNÖS CSELEKEDET SÚLYÁNAK ARÁNYÁBAN azonnal, gyorsított eljárással (tanúk vannak, beismerő vallomás történt), letöltendő börtönbüntetéss el sújtotta a magáról megfeledkezett asszonyt.
Ma hallottam a Kossuth rádió HÍREK műsorában.

Megvolt a bizonyíték, mert a földön megtalálták a vizes palackot.

Talán az arányokon lehetne gondolkodni:
a pécsváradi kettős nemi erőszakért, lakásra csalásért, orális szexre kényszerítésért (SZELLEMI FOGYATÉKOS NŐT!), nagyjából ugyanez a büntetés.
No komment!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés