Együtt jobban muzsikálhatnak a pályán

2013. november 28. csütörtök, 12:02 Közélet
PDF

Együttműködési szerződést írt alá a Pannon Filharmonikusok, a PMFC-MATIAS labdarúgócsapatával. Ennek kapcsán tartottak sajtótájékoztatót 2013. november 28-án, csütörtökön, a délelőtt során, a pécsi Kodály Központban. Ahol Horváth Zsolt (a képen balra), a zenekar vezetője, valamint Halász Gábor (a képen jobbra) klubmenedzser látta el kézjegyével a dokumentumokat. Emellett bejelentették, hogy esélyegyenlőségi referenst is foglalkoztat mostantól a zenei együttes, Teszlák Nikolett személyében.



A muzsika nem lehet az értelmiségiek, illetve a középréteg kiváltsága. Mindezt Horváth Zsolt jelentette ki bevezetőjében. Amiben utalt arra, milyen fontos szélesebbre tárni a kapukat, sőt, kilépni saját falaik közül, ezzel nyitva, a nagyobb közönség irányába.

Sport és kultúra, szinte kéz a kézben, ez vezérelte az NB I-es labdarúgócsapatot, amikor felvette a kapcsolat a helyi művészeti élet kiemelkedően jeles képviselőivel. Ezt viszont már Halász Gábor jelentette ki, amikor átvette a szót a házigazdától. A labdarúgók ugyan még nincsenek olyan szinten, mint a hangszeres mesterek Európában, de utóbbiak törekszenek az előrelépésre. Akár olyan áron is, ha tanulhatnak a tapasztaltabb féltől.

Sport közelében a muzsikusok, koncertteremben a focisták. A dolgok átjárhatóvá válnak a mostani szerződés után. Ennek kapcsán aztán még a drukkerek is feltűnhetnek, nívós zenei rendezvényeken. Ráadásul a zenekar elvállalta a klub indulójának megkomponálását, illetve eljátszását is. Szóval, a kapcsolat számos eleme nőhet ki, eddigi rejtőzködése után.

Miután a leglényegesebb gondolatokat a két szervezet képviselője összefoglalta, nem maradt más hátra, mint a kézjegyek elhelyezése a dokumentumokon. Aztán már csak a csere maradt, hiszen mindenki megkapta a maga dossziéját, ami tanúsítja, itt egy szakmai fúzió jött létre.

Egyenlő pályák, egyenlő esélyek

 

Eltűnőben a hátrányok, Teszlák Nikolett példája is ezt bizonyítja


A Pannon Filharmonikusok új munkatársnője,  Teszlák Nikolett végtaghiányosként született. A jogi asszisztensi végzettséggel rendelkező hölgy úgy gondolja, az esélyegyenlőségért folytatott „harcban” nem hátrány, ha olyan személy tölt be az ügyben fontos szerepet, aki maga is érintett a témakörben. Amúgy Nikolett első munkahelye a mostani, hamar meg tudott egyezni a vezetőkkel a feltételekben. Még kissé izgatottan várja, miképpen alakul majd a pályája, feladatköre. De jó tudni, hogy már valakire számíthatnak az arra rászorulók, ha bármilyen kapcsolatba szeretnének lépni a művészet kiválóságaival.  

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés