Ciprusok kerültek a Rókus sétányra

Közélet
PDF
Az Európa Kulturális Fővárosa építkezései során megújult Pécsett, a Rókus sétány is. Ennek során azonban európai ciprusok estek áldozatul a beruházásoknak. Az egyik virágtartó betonkazettában ötből csupán kettő élte túl az elmúlt szezont. Ezeket pótolták szerdán délelőtt.
A betonozás, kövezés áldozatotokkal járt. Öt köztéri dísznövény közül, tavaszra háromnak a levelei bebarnultak, ami a kiszáradás biztos jeleként értékelhető. Ezután nem volt más választás, mint a fűrészgép bevetése. De azt senki sem akarta, hogy ezzel csökkenjen az élőnövények száma.

A Pécs Holding Zrt., valamint a Pécsi Városgondozási Nonprofit Kft. összefogásával került a helyére három fa. Ehhez azonban korábban módosítani kellett a helyszínt, vagyis azt a területet, ahol helyet kaptak az új növények. Mert a korábbi tér elbontása mindenképpen indokolt volt. Ezután kezdeményezték a hozzáértők, hogy növeljék meg a földfelszínt olyan módon, hogy a növényzet ott biztonságosan gyökeret tudjon ereszteni.

Az arra járó emberek meg-megálltak egy pillanatra, megnézve, mi is zajlik délelőtt tíz óra után néhány perccel, a korábban Szliven áruház előtti placcon. Ott, ahol egykor Steinmetz Imre volt a terület névadója.

Azután mindenki ment tovább, a dolgára. De látszott, szerencsére senkinek sem volt ellenére a kezdeményezés.    

Hozzászólások

 
0 #1 Guest 2010-05-03 21:25
Köszönjük, és reméljük, hogy a felújított tereink fogyatékosságai t fokozatosan korrigálják.

Mert megérdemli Pécs!!!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés