A díjnyertes Diótörő karácsonykor a Bóbitában

2013. december 23. hétfő, 09:58 Színház
PDF

December 24-én a Bóbita Bábszínházban 10.00 és 14.00 órakor a nagysikerű, több díjat is nyert „Diótörő” című bábelőadása lesz látható. A Diótörő története elsősorban a balettelőadásokból ismert, de a bábszínházak is szívesen nyúlnak az izgalmas, álmot és ébrenlétet, képzeletet és valóságot összemosó meséhez. Igazi karácsonyi mese, gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. Hoffmann műve alapján, Csajkovszkij zenéjére, Bartal Kiss Rita rendezésében.

 

Szenteste Stohlbaum tanácsoséknál megjelenik a család barátja, Drosselmayer bácsi, és bábszínházat hoz ajándékba Fricinek és Marikának. A bábok mellett előkerül még egy fából faragott Diótörő figura is. A gyerekek a játék után boldogan fekszenek le és merülnek álomba.

Marika álmában megelevenednek a bábok és a karácsonyfadíszek, ám a gonosz Egérkirály egérkatonáival háborút indít ellenük. Győzelmüket a bátor Diótörő herceg hiúsítja meg. Diótörő herceg- a báb- Marika hercegnőt magával viszi birodalmába, ahol megcsodálják a rózsák táncát és a csodapalotát. Örömüket a denevérek támadása zavarja meg, de Diótörő  hősi küzdelemben legyőzi őket. A győzelem után Diótörő birodalma ismét teljes fényében ragyoghat. Marika álmából ébredve boldogan öleli magához a hős Diótörő bábot.

Az előadás időtartama: 45 perc

A librettót E.T. A. Hoffmann műve alapján írta: Kocsis Rozi
Bábtervező: Grosschmid Erik
Díszlettervező: Mátravölgyi Ákos
Rendező: Bartal Kiss Rita
Szereplők: Illés Ilona, Csizmadia Gabi, Boglári Tamás
Segítő: Jankó Mátyás

A Bóbita az előadást az elmúlt években 12 országban játszotta, nagy sikerrel. Spanyolországban (Sestao) a gyermekzsűritől a legjobb előadás díját kapta, Lengyelországban (Slupsk) a legjobb előadás díját hozta haza, szerb szomszédainknál (Kragujevac) pedig alkotói díjban részesült.

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés