Végül az autósok győztek

2014. január 20. hétfő, 08:30 Közélet
PDF
Számos megoldással próbálkozott a BIOKOM Nonprofit Kft. a pécsi belvárosban, a Garay utcában (képünkön). Eddig úgy tűnik, a „harcot” elveszítették, a forgalomszervezés terén. Ugyanis a kőkoloncok félredobva hevernek az utcában, ezzel be nem töltve a feladatukat, amit ellátni hivatottak lennének.




Pécsett, a Garay utca részben egyirányú. Ugyanis az egészségügyi intézményig, az „y” alakú elágazásig be lehet menni kocsival, mentővel egyaránt, minden oldalról. Pontosabban csak egyikből, mert részben zsákutcáról van szó. Az útszakasz folytatásánál azonban egy behajtani tilos tábla hirdeti, merre nem szabad mennie senkinek.

A jelzés megerősítése volt az oda lebetonozott több oszlop is. Azokat azonban az autósok – nyilván figyelmetlenségből – rendszeresen elgörbítették, máskor kidöntötték. Ekkor következett az újabb akció, amikor meglehetősen méretes köveket helyeztek ki a szakemberek. De azok sem tudták megakadályozni a gépkocsisokat a szándékukban.



A tábla semmit sem tilt, vagy esetleg mindent

Menni akartak, hát mentek is! Előbb azonban szorgos kezek odébb taszigálták a koloncokat. Ebből levonhatjuk azt a következtetést, miszerint nincsen megoldás a problémára. Talán, ha sikerülne szert tenni egy jókora tankakadályra, akkor azt képtelenek lennének megmozgatni az ellenérdekelt személyek.

Ehhez képest tényleg lényegtelen, a forgalom szempontjából lényegtelen, hogy van egy tábla a város szélén, ami a semmit jelzi, Középdeindoli utcában. Ugyanis a matrica már réges-régen lekopott, lemállott róla. De nyilván nem fontos az üzenete, ha nem cserélték le.

Vagy esetleg a teljes demokrácia jegyében, mindenki azt képzel oda, amit akar. Már amit egy kör alakú KRESZ-tábla egyáltalán jelölhet. Vélhetően valamit tilt, mondjuk az előzést, behajtást, bármi mást. Bár az erdő felöl legfeljebb egy-két remete érkezése várható.

Ennek ellenére persze akár le is szerelhetnék a fémlemezt a szakavatottak. Természetesen nem az illegális fémgyűjtők, hanem az arra jogosultak. Esetleg még az oszlopot is lehetne valamire használni. Igaz, nagyobb bajunk se legyen az elkövetkező években, mint ez. Mindenesetre mi szóltunk! Többet nem tehettünk a két esetben.

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés