Pécsi művészek jótékonysági hangversenye

2014. január 23. csütörtök, 10:23 Zene
PDF

Neves pécsi művészek és a Pannon Filharmonikusok muzsikusai adnak jótékonysági koncertet a PTE Művészeti Karának Liszt Ferenc Hangversenytermében 2014. február 4-én este 19 órakor. Az összefogás célja hozzásegíteni az Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermek Hospice Alapítványt egy olyan szülői pihenő megépítéséhez, ahol a hozzátartozók megfelelő körülmények között tölthetik el a várakozás óráit gyermekük kórházi tartózkodása vagy kezelése alatt.

 

A koncert főszervezője Deák Márta, a zenekar koncertmestere, aki amellett, hogy az est háziasszonya lesz, hegedűjátékával is igyekszik sikerre vinni a jótékony célú összefogást. A hangversenyen szólistaként lép színpadra Váradi Marianna (DLA), a Pécsi Nemzeti Színház magánénekese, Gyermánné Vass Ágnes hegedűművész, a Pannon Filharmonikusok örökös tagja, Herpay Ágnes (DLA), a zenekar fagott szólamvezetője, és Bencze Csaba Junior Príma-díjas harsonaművész.

Szólót játszik továbbá a 19 éves Lukács Gergely, országos versenygyőztes tubás, aki jelenleg a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola diákja. A fiatal muzsikus személyes jelenlétével adja tanúbizonyságát annak, hogy lehetséges a betegségből való felgyógyulás, és ebben jelentős segítséget nyújthat az Eurakvilo Alapítvány.

Az esemény fővédnöke Dr. Páva Zsolt, Pécs polgármestere, védnöke pedig Prof. Dr. Kajtár Pál, gyermekonkológus.

A hangverseny szervezői minden segítő szándékú érdeklődőt szeretettel várnak!

Jegyek 3.000 Ft-os áron kaphatók a jegymester.hu weboldalon és a Kodály Központ jegypénztárában, valamint az esemény napján a helyszínen (legkorábban a koncert előtt félórával).


 

Műsor:

1. A. Vivaldi: In Furore – motetta, RV626 – 1. tétel (Váradi Marianna – szoprán, Barcza Bea – csembaló, PFZ muzsikusaiból alakult kamarazenekar)

2. A. Vivaldi: G-dúr fagottverseny, RV493 (Herpay Ágnes – fagott, Erdélyi Dániel – csembaló, PFZ kamarazenekar)

3. L. Vinci: Ride il ciel per me sereno – ária a Siface c. operápól (Váradi Marianna – szoprán, Barcza Bea – csembaló, PFZ kamarazenekar)

4. H. I. F. Biber: Sonata a 3

5. A. Bertali: Sonata a 3 (Bencze Csaba – harsona, Deák Márta, Deák Anna – hegedű, Suha Antal – nagybőgő, Erdélyi Dániel – csembaló)

6. A. Vivaldi: Négy évszak – „Tél” – f-moll concerto, RV297 (Lukács Gergely – tuba, PFZ kamarazenekar)

7. F. Schubert: d-moll vonósnégyes, D.810 – Andante con moto (Deák Márta, Morvay Ágnes – hegedű, Murin Jaroszlav – mélyhegedű, Janzsó Ildikó – gordonka)

8. W. A. Mozart: E-dúr Adagio, K.261 (Gyermánné Vass Ágnes – hegedű, PFZ kamarazenekar)

9. W. A. Mozart: C-dúr Rondó, K.373 (Gyermánné Vass Ágnes – hegedű, PFZ kamarazenekar)

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés