Popsztárok a Pannon Filharmonikusok Valentin napi koncertjein

2014. február 05. szerda, 10:45 Zene
PDF

Rakonczai Viktor és Rácz Gergő (képünkön jobbról balra) szerzői estjével ünnepli a Pannon Filharmonikusok a szerelem ünnepét február 14-én és február 15-én este 19 órakor a pécsi Kodály Központban. A hangversenyen a popszakma elismert szerzőpárosának legszebb érzelmes dalai szólalnak meg szimfonikus feldolgozásban. 

 

 

Rakonczai Viktor és Rácz Gergő 2010 óta folytatnak közös alkotói munkát, dalaikat a hazai könnyűzenei élet népszerű előadói tették ismertté. Szerzeményeik közül több is Fonogram-díjat nyert Az év dala kategóriában. „Egy szerző számára csodálatos érzés az, ha a dalait meghallhatja más köntösben, ráadásul egy ilyen zenekarral megszólaltatva. Egy olyan szerzői estet szerettünk volna, ahol nem csupán arról van szó, hogy egy popegyüttes kiegészül némi szimfonikus kísérettel, hanem komplett átiratok születnek.” - nyilatkozta a különleges est kapcsán Rakonczai Viktor.

A dalok szimfonikus feldolgozásai Bella Máté és Solti Árpád Junior Prima díjas zeneszerzők munkáját dicsérik. Bella Máté számos zeneszerző verseny győztese illetve helyezettje, elnyerte a Színikritikusok díját, Istvánffy Benedek-díjas alkotó. Solti Árpád szintén kiváló versenyeredményekkel bír, írt operát, balettet, az Új Magyar Zenei Fórum zeneszerzés versenyén nagyzenekari kategóriában III. díjat nyert. Bella a következőket mondta a szép feladatról: „Amikor pop dalokat hangszerelünk át nagyzenekarra, nagyon fontos az arányok megtalálása. A Pannon Filharmonikusokkal dolgozni egy álom volt.”
A koncert előadói a hazai popélet közismert és közkedvelt előadói. A Valentin napi koncerten Zséda, Vastag Csaba, Polyák Lilla, Kocsis Tibor, Antal Tímea és Tabáni István lesz az együttes partnere.

Polyák Lilla, a népszerű énekesnő a következő gondolatokat fűzte a Valentin napi koncerthez: „Gyakran találkozom zenekarokkal és karmesterekkel, ez most mégis különleges alkalom, hihetetlen minőségben szólalnak meg a dalok. Nem mindennap adatik meg az embernek, hogy ilyen zenészekkel dolgozzon együtt.„

A hangversenyen Christian Schumann vezényel, aki elsősorban karmesterként lesz jelen, de zeneszerzői oldaláról is bemutatkozik a Pannon Filharmonikusok közönségének.

Horváth Zsolt, a mindig újat nyújtani tudó Pannon Filharmonikusok igazgatója így összegezte az előttük álló koncert értékeit a zenekar és a közönség számára: „Ebben a zenei anyagban meg fogjuk találni azt a nagyon kényes mezsgyét, hogy mitől válhat mindez egy szimfonikus zenekar számára izgalmassá úgy, hogy a közönség még felismerje a feldolgozásokban azokat a slágereket, amiket a rádióban megszokott."


 

Műsoron:

Sven Helbig: Pocket Symphonies
Rakonczai Viktor - Rácz Gergő: Lásd a csodát
Rakonczai Viktor: Mindhalálig mellettem
Rakonczai Viktor - Rácz Gergő: Mire vársz?
Rakonczai Viktor - Rácz Gergő: Karcolás
Rakonczai Viktor - Rácz Gergő: Gyönyörű szép
Rakonczai Viktor - Rácz Gergő: Ez az a perc
Rakonczai Viktor - Rácz Gergő: Nincs semmi másom
Rácz Gergő - Molnár Gábor: Harc és vágy
Christian Schumann: Evermore
Rakonczai Viktor: Motel
Rácz Gergő: Bennünk a világ
Rakonczai Viktor - Rácz Gergő: Itt és most
Rakonczai Viktor: Ajándék
Rakonczai Viktor - Rácz Gergő: Szerelem, miért múlsz?
Rakonczai Viktor - Rácz Gergő: Törj ki a csendből
Rakonczai Viktor - Rácz Gergő: Őrizd az álmot
Rakonczai Viktor - Rácz Gergő: Ha zene szól

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés