Györfi, Stubendek, Lipics és Stenczer a buszon

2014. február 05. szerda, 13:37 Közélet
PDF
Menet közben kapaszkodni tessék! De csodálkozni nem kötelező. Főleg akkor nem, ha egy-egy ismert pécsi színész köszönti hamarosan a helyi járatú buszokon az utasokat. Talán csak eleinte lesz némi meglepetés, ha Stubendek Katalin (képünkön a mikrofonnál) kíván kellemes napot, jó utat a városi polgároknak.




Sajtótájékoztatót tartott a helyi Tüke Busz Zrt., valamint a Pécsi Nemzeti Színház, méghozzá közösen. Ilyen a két „cég” életében eddig még nem volt, de egyszer ennek is el kellett következnie. A teátrum 3-as számú próbatermében, 2014. február 5-én, 13 órára volt a próba meghirdetve. Ahová megérkezett Rázga Miklós színi direktoron kívül Csizi Péter, Pécs Megyei Jogú Város egyik alpolgármestere is. Mégpedig azért, mert komoly bejelentést szerettek volna tenni.

A megújuló pécsi közösségi közlekedés más, megváltozott kommunikációt is igényel. Ahhoz pedig jobb szereplőket nem lehetett volna találni, mint a város színházi művészeti életének jeles képviselőit. Név szerint Györfi Annát, Stubendek Katalint, Lipics Zsoltot, valamint Stenczer Bélát. Akik a stúdióban a napokban felolvassák az összes megálló nevét, az átszállási lehetőségeket, vagyis mindent, amit a buszon utazóknak tudni érdemes a témakörben. Azokat aztán mindenki hallhatja is, ha felszáll valamelyik járatra.

Ennek tartották „nulladik” kísérletét a művészek, a médiumok képviselőinek jelenlétében. Méghozzá súgó nélkül, igaz, papírból olvasva a fontos információkat. Hiszen ötszáznál több megállóhely nevét kell majd a napokban rögzítenie a hangok technikusának, mire abból egy egész összeáll.

Az ötlet – bárkitől is jött – egyszerűen nagyszerű. Mindezt a közlekedési vállalat igazgatója, Árki Sándor is pontosan így látja, hiszen neki nyilván köze lehetett a döntéshez. Ahhoz, hogy a közönség kedvencei szerepet kapjanak a hétköznapi életben is.

Szerepálomnak is nevezhetnénk

Természetesen, Györfi Anna, illetve Lipics Zsolt is érti a tréfát. Mindez akkor derült ki igazán, amikor komoly képpel válaszoltak arra a kérdésre, valóban egy szerepálmuk valósult meg? Határozottan igen volt a feleletük, miközben elmélyült arccal árulták el, micsoda komoly kiválasztásokon kellett átesniük, mire a titkos zsűri őket mások mellett őket választotta, a nagy felelősséget kívánó feladat ellátására.

Hozzászólások

 
0 #1 Fecó 2014-02-06 08:46
Én szintén tudnék nevet ajánlani,Névsze rint a jelenlegi Tüke Busz Zrt.szóvivőjét(ha jól emlékszem), Bognár Szilviának hívják, és annó a Városi Tv.-nél volt egy kulturális műsor,riportere .
Én már akkor felfigyeltem arra, hogy milyen kellemes, lágy, és nyugodságot, kölcsönző, hangal rendelkezik !
Szerintem, ezt talán kipróbálná,ha megkeresnék, ezzel a lehetőséggel.
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés