1000 pirosba öltözött gyerek - 1 szív

2014. február 18. kedd, 14:16 Közélet
PDF
Együttérzésüket fejezték ki a beteg gyerekekkel az ANK 1.sz. Általános Iskolájának diákjai, akik több, mint ezren, pirosba öltözve egy nagy szívet formáltak február 14-én.






Ezzel az akcióval csatlakoztak a Dóri-ház felhívásához, hogy Valentin napon, a szerelmesek ünnepén egy másik jelentést is kapjon a piros szív. Az életet jelképező szimbólum felhívja a figyelmet arra, milyen fontosak a beteg gyermekek, a velük való törődés, együttérzés.
Az iskola igazgatója, Odrobina Zoltán lapunknak elmondta, amikor olyan sokat beszélünk a gyerekek érzékennyé tételéről társaik iránt, fontosak az ilyen akciók, a nagy, látványos megmozdulások. Ezek olyan mély nyomot hagynak bennük, amire egy életen át emlékezni fognak. Vannak olyan gyerekek, akiknek vannak beteg testvéreik, korosztályukban betegséggel küzdő ismerőseik, ők tudják, miről is van szó.
A gyerekek nagy örömmel készültek a produkcióra, a látvány, önmagáért beszél. Jó látni, hogy gondolnak beteg társaikra. Ezt egyébként még azzal is tetézték, hogy csatlakoztak a 200 Ft-os adománygyűjtéshez, amivel a Dóri-ház lakóin segítenek.

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés