Tolvaly Ernő Festészeti Díj 2014

2014. február 20. csütörtök, 19:43 Képzőművészet
PDF
Tolvaly Ernő Munkácsy-díjas festőművész, egyetemi tanár emlékére Dr. Colin Foster, a PTE Művészeti Kar volt dékánja 2010-ben festészeti díjat alapított a kiemelkedően tehetséges festőművész hallgatók támogatására.



A kar Képzőművészeti Intézete és Hallgatói Önkormányzata szintén csatlakozott egy-egy díjjal a kezdeményezéshez.

A díj 2010 óta évente kerül átadásra a tavaszi szemeszter elején. A díjazottak kiválasztása szakmai zsűri döntése alapján történik. A Festészet Tanszék mesterei a díj átadását megelőző év kiemelkedő szakmai teljesítménye alapján javasolják hallgatóikat a pályázaton való részvételre.

A MONOGRAM Tolvaly Ernő Alapítvány is hozzájárul a festészeti díjakhoz, és egy különdíjat is átad az alapítvány kuratóriuma által kiválasztott pályázónak.
Az alapítvány 2013 júliusában második alkalommal rendezett Fülén, a hangulatos Fejér megyei településen művésztelepet pécsi és budapesti festő- és grafikusművész hallgatóknak és mestereiknek. A Tolvaly Ernő festőművész által megkezdett hagyomány folytatásaként megszervezett alkotótábor aukcióval zárult. Az aukción befolyó összeget a fülei Fülemüle Óvoda és a Monogram Alapítvány javára ajánlották fel az alkotók. Az alapítvány ebből a felajánlásból tud hozzájárulni a festészeti díjakhoz, és egy hallgató kimagasló tevékenységét külön elismerésben is részesítik.


I. díj     ZSIN Bence
 V. éves hallgató
Mester: HEGYI Csaba DLA

II. díj     KÁNYA Emőke
IV. éves hallgató
Mester: NEMES Csaba DLA

III. díj    ICSA Antal
V. éves hallgató
Mester: ERNSZT András DLA


MONOGRAM Tolvaly Ernő Alapítvány Különdíja  
ÓDOR Bence István  
II. éves hallgató
Mester: ÁDÁM Zoltán



A díjazottak munkái megtekinthetők 2014. február 19-től március 10-ig a PTE BTK Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék re:public galériájában (Zsolnay Negyed E25, Zsolnay Vilmos u. 37.).

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés