Vince utca – tán csak nem egy támfal?

2014. február 25. kedd, 13:13 Közélet
PDF
Az Európa Kulturális Fővárosa 2010-es területfejlesztésének egyik legtöbb gondot okozó beruházása, a pécsi Vince utcai (képünkön) építkezés volt. Aminek az átadási határideje többször csúszott, de végül – nagy nehézségek árán – elkészült a dolog. Csak egy támfal maradt ott, emlékeztetőül arra, milyen zűrös volt a beruházás.
Többször elmosta, ellepte a hegyoldalból lezúduló vízáradat a Vince utcát, az elmúlt esztendők során. Természetesen, a természet erői győztek az szakemberek felett, mert ez már csak így szokott lenni majdnem mindig, mióta világ a világ. Végül, a környékbeliek őszinte megkönnyebbülésére, befejeződött a meredek utca felújítása, átalakítása.

De ha fentről halad valaki a belváros felé, akkor láthatja, jobb kéz felől ott maradt csúfságnak egy rézsű, a tetején egy végigfutó fallal. Amit látszólag szakszerűen, deszkákkal, gerendákkal megerősítettek. Biztonságosnak tűnik, legfeljebb csúf is egyben!A Vince utca csak részben készült el, de még maradt ott elvégezetlen dolog bőven

Fontos megjegyezni, hogy információnk szerint Pécs Megyei Jogú Városnak semmi köze nincsen a telekhez. De ezt egy szakember csak név nélkül mondta el. Az ingatlan egyházi tulajdonban van. Ennek ellenére, vagy éppen ezért, annak biztonságáról a telekkönyvileg bejegyzettnek kellene gondoskodnia.

Hiszen ha ott bármi történik, akkor büntetőjogi értelemben azt a személyt, illetve jelen esetben egy szervezet terhel minden jogi ügy, ami felmerülhet a környékkel összefüggésben.

Azt teljesen felesleges is lenne feszegetni, miért nem történt meg az évek során a megerősítés. Hiszen annak vélhetően kizárólag anyagi okai vannak. Vagyis, még rengeteg hónapon át maradhat az elrettentő látvány. Hiszen eddig különösebb szándék nem mutatkozott az érintettek részéről, a kialakult helyzet megváltoztatására.

Több tízmillió lenne az ára

Mintegy ötvenméteres, legalább 5 méter magas szakaszról van szó. Aminek a rögzítéséhez a technikai feltételek a rendelkezésre állnának. De több tízmillió forintra rúgna az az összeg, amire szükség lenne, a jelzett munkálatok elvégzéséhez. Aminek előteremtése egy cseppet sem egyszerű feladat, senkinek sem. Bár ez magyarázatnak kiváló, megoldásnak nem éppen tökéletes. Főleg ha hozzátesszük, a helyzet magától nem fog megváltozni, legfeljebb romlanak a helyi állapotok, az idő teltével.

Hozzászólások

 
0 #1 Türelem 2014-02-28 22:45
Inkább legyen támfal, minthogy bedőljön!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Kiemelt partnereink

Hirdetés
Hirdetés