A tulaj maradt, de a talaj teljesen átalakul

2014. március 17. hétfő, 14:39 Közélet
PDF
Megújul a húszéves sportcsarnok borítása Pécsett, a Koller utcában. Ahol a Széchenyi-terem (képünk belül készült) küzdőterét látják el a szakemberek új burkolattal. A PVSK, mint klub Társasági és Osztalékadóból (TAO) összegyűjtött pénzéből végzik el a feladatot a szakemberek. Az épületet a tervek szerint március 28-án adják majd át ismét a tanulóknak, illetve a sportolóknak.


Két évtizeddel ezelőtt az akkor Széchenyi Gimnázium néven ismert oktatási intézmény sportcsarnoka a város egyik legmodernebb sportterme volt. Mindez az idő teltével sem változott sokat, ám azért a pálya talaja jelentősen elöregedett, sok-sok helyen már feltöredezett. Vagyis itt volt az ideje egy jelentős felújításnak.

Mivel azonban közben az iskola is átváltozott, hát most a pontosság kedvéért legjobb, ha a hivatalos megszólítását is ideírjuk. Vagyis, a pécsi Baptista Szeretetszolgálat Egyházi Jogi Személy Széchenyi István Gimnáziuma, Szakközépiskolája, Általános Iskolája és Sportiskolája az, amiről szólunk. Annak is a belvárosban lévő sportlétesítménye került szorgos munkáskezekbe.



Leterítve másképpen mutat a padló, mint konténerben összegyűjtve, hulladékként

Nem volt egyszerű a régi felületet eltávolítani. Ezek szerint az elődök jól „odaragasztották” azt a műanyagot, amin a sportélet zajlott, hosszú időn keresztül. Ha a mostani is kibír ugyanannyit, mint az elődje, akkor különösebb panaszra senkinek sem lehet majd oka.

A beruházás mintegy húszmillió forintba kerül. Ennek eredményeként kaphat – ha nem is új köntöst – merőben megváltozott arculatot a belső tér. Hiszen a falak kiválóak, de maga a felszín, ahol a leglényegesebb dolgok történnek, már alaposan leromlott állapotban volt.

Hamarosan azonban már csak az öregdiákok, meg a korosabb pedagógusok fognak emlékezni az átadás utáni állapotokra. Mert miden másképpen fog mutatni napokon belül.

PVSK – kontra Széchenyi

A régió egyik legnagyobb sportegyesülete, valamint a jó hírű oktatási intézmény vezetői ugyan természetesen korábban is ismerték egymást, ám ez most már más alapokra helyeződhet. Hiszen az avatás után a PVSK több szakosztálya is ott tarthatja edzéseit, meccseit, különösen az esti órákban. Ezzel nem zavarva, akadályozva sem az oktatási tevékenységet, sem más klubok, sportolók felkészüléseit, mérkőzéseit. Ezért aztán a címben említett kontra szó tulajdonképpen nem is igaz!     

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés