Az EKF együttműködik a vendéglátósokkal

Bereczki Lajos Közélet
PDF
Örvendetes eseménynek lehettünk tanúi ma délelőtt, az Aranykacsa vendéglőben, amikor De Blasio Antonio,  Pécs város polgármesterének EKF megbízottja, Háber Tamás, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke és Ruzsa Csaba, az EKF Menedzsmentközpontjának ügyvezetője jó hírről tájékoztatta a megjelenteket. A három fél megegyezett egy olyan programról, amelynek segítségével a vendéglátóhelyek  Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa programjának részévé válhatnak.
Az év elején kissé borzolta a helyi vendéglátósok kedélyeit, amikor az EKF megnyitójának vendégeit ellátó cateringet Budapestről hozták, de aztán a szakmai szervezetekkel történt többszöri egyeztetés után körvonalazódott egy terv, amely mára a Pécs2010 Vendéglátóhely Program nevet viseli. Ennek az a lényege, hogy legalább harminc pécsi és környékbeli étterem szerződik az EKF-el és mindegyik fél kölcsönös előnyöket remél ettől a lépéstől.

Amelyik vendéglátó ebben a formában képzeli el a működését, annak szigorú, minőséget garantáló feltételrendszernek kell megfelelni. Ez a „klub” önszabályozó lesz, az ellenőrzések során fókuszba kerül a kiszolgálás és az ételek minősége, beleértve az alapanyagok származását is. A tiszta és színvonalas környezet csakúgy feltétele a szerződéskötésnek, mint a patyolat mellékhelységek és a személyzet megfelelő higiéniája.

A szakemberek szerint a helyi értékek felmutatása lesz a legfontosabb célja ennek a projektnek, valamint az is, hogy az itt élő termelők felismerjék, a kiváló éttermek, hasonló minőségű alapanyagokkal tudnak csak dolgozni.

A menedzsmentközpont a szerződött vendéglátóhelyeket felveszi a honlapjára, mint „gasztropartnert”, akik saját linkjükkel is megjelenhetnek az oldalon. Így az ideérkező bel- és külföldi vendégek a kulturális programokon kívül azt is megtudhatják a honlapot böngészve, hogy melyik helyet érdemes felkeresni itt tartózkodásuk alatt.

A kampány igazi hatását őszre várják, akkor ugyanis az EKF programok is megsűrűsödnek. A vendéglátósok szerint azonban már most is érezhető a kulturális főváros pozitív hatása az éttermek forgalmára.

Hozzászólások

 
0 #1 Guest 2010-05-05 10:04
Megint az elit lebratyizik? Remélem a minőségi,de nem belvárosi éttermek is beléphetnek ebbe a körbe?
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés