A méz volt a grafikushallgatók „célpontja”

2014. április 29. kedd, 12:08 Képzőművészet
PDF
Sikeres pályázat végeredményét hirdették ki a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Művészeti Kar tervezőgrafikus-szakos hallgatói között. Ahol nem csupán a rajzasztalnak, a számítógépnek készültek a mézzel összefüggő alkotások, hanem a termelőknek, a fogyasztóknak is. A győztes, a sárospataki származású, elsőéves hallgató, Stumpf Diána (képünkön balra, mellette a 2., illetve a 3.) lett. Mindez kedden, szinte délidőben derült ki, amikor a méhészekből álló ítészek meghozták a döntésüket.

Sokan szeretik, fogyasztják, vásárolják a mézet. A csodás hatású édességnek azonban nem csak az ízére érdemes ráérezni, de a megjelenésére szintén érdemes odafigyelni. A sűrű, leggyakrabban aranyszínű folyadékot ugyanis el kell juttatni a vevőkhöz, méghozzá modern eszközökkel.

Ennek kapcsán, a baranyai szakemberek összefogásának eredményeként írta ki a pályázatot a Mecseki Mézes Körút vezetősége. Aminek során a látvány kapta a legfontosabb szerepet. Azonban nem volt elég kitalálni, elkészíteni a pályamunkákat, de azokat be is kellett mutatni a zsűrinek, a vendégeknek, illetve a társaknak egyaránt. Szóval, aki nevezett, annak azért széleskörű tárgyi ismeretekkel kellett rendelkeznie, a kijelölt témakörben.

– Némi meglepetés volt számomra a siker – jelentette ki szerényen a győztes, Stumpf Diána – Nekem mások alkotásai is tetszettek, igaz, a többiek meg az enyémet dicsérték. Ami természetesen jólesett.

– Nehéz volt eljutni a célig?
– Megálmodni, elképzelni talán bonyolultabb volt a dolgot, mint utána azt kivitelezni. De nyilván, a két folyamat összefüggött egymással. Ezeknek a végeredménye hozta meg a sikert.

– Ami még csak részben nevezhető diadalnak. Hiszen akkor tekinthetjük a dolgot befejezettnek, ha hasonló feliratos, mintázatú üvegben jelenik meg maga a nemes élelmiszer!
– Akadnak ilyen irányú kezdeményezések. Sikerült már kapcsolatba kerülni a termelőkkel, szóval tényleg elindultunk egy úton, aminek még messze a vége.

– Ez az első elismerése, vagy korábban is felfigyeltek már a tehetségére?
– Még középiskolásként, festészetben is győztem már. De az meglehetősen régen volt. Vagy nekem annak tűnik!

Tizenhat nevező indult el

A Mecseki Mézes Körút grafikai pályázatának legjobbjai: 1. Stumpf Diána. 2. Halász Réka. 3. Miklós Melinda. 4. Gyömrei Ágnes. 5. Szorre Szandra. A felkészítőjük Simon Péter volt. Csak az első ötöt díjazták, de akadtak olyan munkák, amik komoly tehetségről árulkodtak, a többiek között is.
 

Hozzászólások

 
0 #1 Megi Géza Béla 2014-04-29 21:03
Stumpf Zsiráf-rokon?
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés