Kínába repülnek a Pécs2010 táncos nagykövetei

Kínába repülnek a Pécs2010 táncos nagykövetei

Tánc
PDF
A Sanghaji Világkiállításon, majd Baranya testvérmegyéjének központjában szerepel a Mecsek Táncegyüttes, melynek tagjai ma szállnak gépre a távol-keleti bemutatkozáshoz. A néptáncosok a közelmúltban lettek a Pécs2010 EKF program Nagykövetei, így műsorukkal hazánk mellett Európa Kulturális Fővárosát is képviselik.
(A felvétel az utazás előtti utolsó próbán készült.)


Sok ideje nem volt a táncosoknak a felkészülésre, hiszen 55 éves jubileumi előadás-sorozatuk május 3-án ért véget a Pécsi Nemzetiben, emellett az elmúlt héten zajló Pécsi Táncmaratonon fellépőként és társrendezőként is közreműködtek, s a közelmúltban a Zalai Kamaratánc Fesztiválon is díjakat érő produkciókat mutattak be. A szerdai főpróbán azonban a műsor összeállt, s a súlyos viseletek kilói is lajstrom alá kerültek – a kétórás program kosztümjeit sikerült a fejenkénti 20 kilós limitbe gyömöszölni.

Helyi idő szerint 7-én reggel érkezik a csapat Kína legnagyobb városába, a 17 milliós Sanghajba, ahol másnap sajtótájékoztatón, 9-én pedig az Expón rendezendő Európai Parádén mutatja meg a világnak a magyar folklór sokszínűségét. A parádé felvonulásán több mint 20 európai nemzet között képviselik Magyarországot. Május 11-én aztán kétórás önálló estet ad az együttes, mégpedig Baranya testvérmegyéjének központjában, Hangcsouban, mellyel a 24 táncos és négy zenész a magyar nyelvterület sokszínű népművészetét tárja a kínai publikum elé.

Hozzászólások

 
0 #2 Guest 2010-05-06 14:56
Molnár Jánosék szuperek, ahová mennek ott díjak hullanak! Köszönjük fiúk-lányok!
Idézet
 
 
0 #1 Guest 2010-05-06 14:55
Szuper csapat, őket kell mutogatni mindenhol a világon, ők viszik a város jóhírét!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés