Kerékpárosok a Városházán

Közélet
PDF
Május 6-án csütörtökön, 18 órakor Nagy Csaba alpolgármester osztrák és magyar kerékpárosokat fogad a pécsi városházán. A biciklitúra az osztrák Kautzen kisváros több mint száz éves sportklubjának kezdeményezésére indult el. Mivel Ausztria már két kulturális főváros projektet bonyolított le, a helybéliek fontosnak tartották, hogy a jószomszédi viszony ápolása miatt is tiszteletüket tegyék városunkban 2010-ben.
Az osztrák egyesület jelenlegi vezetője, Matthias Schawerda keramikusművész legalább húsz éve szakmai kapcsolatban áll a városban működő Vidákovich Kerámia műteremmel, melynek vezetője Vidákovich Nándor, a Pécsi Junior Kerékpáros Egyesületben végez évek óta munkát és gyermekei eredményes sportolói a csapatnak. Itt kapcsolódik össze kultúra és kerékpársport.

A zarándoklat május 3-án indult 10 sportoló részvételével Kautzenből. A résztvevők több mint 600 km-t teljesítenek négy etapban. Május 3-án a bécsi parlamentben fogadást adtak tiszteletükre, mivel városuk polgármestere, Erwin Hornek egyben képviselő is. (Ő a Rába habzásának ügyében tárgyalt Magyaroszág képviselőivel) Fogadta a kerekeseket Fritz Neugebauer úr is, aki a parlament alelnöke. Másnap a Városházán reggelivel várták őket. A határt Andauban lépték át, ahol megemlékeztek az ’56-ban menekült magyar emigránsokról. Innen Jákra mentek tovább, majd Keszthely a következő állomás. Az utolsó etapnak Pécs a célja. Remeterétről a helyi bringások kíséretében 17.30-kor a Pécsi városházáig tekernek, ahol 18 órakor Nagy Csaba alpolgármester a város nevében fogadja a küldöttséget.

Hozzászólások

 
0 #3 Guest 2011-02-18 21:08
)további sok sikert a jó kezdeményezések nek,a sportklubnak és a keramikusoknak!
Idézet
 
 
0 #2 Guest 2010-05-10 19:32
Hogy' áll az orfűi kerékpárút?

És az AQUAPARK?

Mikortól mennek buszok a CAMPING felé? Mert egyelőre csak a faluba mennek.
Idézet
 
 
0 #1 Guest 2010-05-06 14:54
Klassz dolog a kerékpározás, ebből is látszik. Ráadásul össze lehet kötni egy kis vendégeskedésse l és a művészetekkel.
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Kiemelt partnereink

Hirdetés
Hirdetés