Programok a könyvek jegyében

2014. június 03. kedd, 08:17 Irodalom
PDF
Végre egy, pontosabban két dolog, ahol az összefonódás nem kritika, hanem dicséret! Hiszen 2014. június 5-től 15-ig lesz látogatható a „Családi retro könyvudvar” Pécsett, a Király utca 9-es szám alatti szabad téren. Ahol mások mellett vendég lesz Tóth Krisztina író is (képünkön, Marjai Judit felvételén). Emellett a hónap 10. napjától 15-ig tart majd a III. Ünnepi Könyvheti Vásár, a 85. könyvhét eseményeként.



Ezen a héten, csütörtökön este találkozhatnak az olvasók Tóth Krisztinával, méghozzá 18 órától, a belvárosban. A vele tervezett beszélgetést Dr. Béres Judit, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) FFEK Könyvtári Intézetének munkatársa vezeti. Ezt az eseményt mindenképpen szerette volna kiemelni Pajor Zsófia, a Csorba Győző Könyvtár programszervezője.

Emellett azonban lesz, akad még különlegesség, amivel a családokat várják a bibliotéka munkatársai a baranyai megyeszékhely központjába, a korzó egyik kapualjába. Hiszen úgynevezett retro könyvvásárt is tartanak majd, de olvasóliget, színes gyermekprogramok, fejtörőjátékok szintén várják az érdeklődőket.

A nyitódélután után, 6-án zenét is hallgathatnak a kicsinyek, meg a nagyok. Fellép ugyanis két kiváló fuvolista, Tímár Judit, illetve Codeluppi-Szabó Gabriella, akik Szkladányiné Simonfai Mária zongorakíséretével szólaltatják meg fúvós hangszereiket. Felcsendül egyebek mellett Doppler Ferenc, meg fivére, Doppler Károly kétfuvolás versenyműve. Emellett mást is eljátszanak a művésznők, folytatva ezzel egy korábban megkezdett sorozatot, amit még az elmúlt nyáron indítottak útra a rendezők. További információk elérhetőek a www.baralib.hu oldalon.

A Színház tér északi oldala a helyszín

Felnőttek, meg gyerkőcök számára is izgalmas lehet a harmadszor induló hetivásár.
Aminek keretében, a pécsi Színház tér északi oldalához települnek ki a kereskedők. Összesen hat kiadó kiadványait lehet megtekinteni, megvásárolni a helyszínen. De könyvkötészeti különlegességek is fellelhetők majd ott. Ez azért garantált, mert a Csorba Győző Könyvtár kötészeti műhelyének munkatársa is ott lesznek a placcon. Márpedig ők az iparág kiválóságai közé tartoznak, ezt az évek során már sokszor bizonyították.

     
 

Hozzászólások

 
0 #1 Tombostas 2014-06-09 22:55
Ma vettünk 2 jó könyvet, 100 Ft/db.

Vannak jó könyvek, meglepetés a hely és a retró telefonok.

MEG A FAL!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés