Pécsiek az Olimpici Országos Bajnokságon

2014. június 25. szerda, 07:26 Rövid Hírek
PDF
A legifjabb utánpótlás korosztályok Országos Bajnoksága zárta le a 2013/2014-es idényt a múlt hét során rendezett hat napos párbajtőrversenyen Balatonfüreden. A törpici, gyermek, újonc és serdülő korcsoportokban az egyéni mellett csapatversenyben is összemérhették tudásukat az ország egyesületeinek vívói. A hat nap során 578 egyéni nevező állt pástra, valamint 105 csapatba verbuválódva a mezőny 379 vívója küzdött egyesületének dicsőségéért.
A PTE-PEAC PSN Zrt. versenyzői nem jutottak ugyan a dobogó közelébe, de több szép eredményt is elértek.

A gyermek leány versenyszámban Tombory Liza picivel maradt csak le az éremről, mivel a 66 fős mezőnyben egyetlen találat híján nem jutott a negyeddöntőbe, és a 9. helyen végzett.
A gyermek fiú korcsoportban egy fő híján száz induló állt pásra, így nagyon szép teljesítmény Merkl Levente 12. helyezése.
Az újonc fiúk 89 fős mezőnyében szintén a 12. helyen végzett Kurucz Balázs. Az újonc csapatversenyben 18 csapat indult, a pécsi színeket Kurucz Balázs mellett Baranyai Áron és Baranyai Máté, valamint Merkl Levente képviselte, és a 12. helyezést szerezték meg.
Az újonc leányok versenyében Szárszói Eszter és Tombory Liza is kiesett a 16-os táblára jutás során, Szárszói a 29., Tombory a 31. helyen zárva a versenyt.
A legérettebb korcsoport fiúversenyében a 64 fős mezőnyben 19. Kurucz Balázs, 27. Hergert Benjamin, 30. Thán Ádám. A hármuk alkotta együttes első ellenfele, az MTK előbb ébredt a csapatverseny során, és elporolta a pécsieket – így az álmos kezdéssel elköszönhettek a dobogós helyezéstől. Végül derekasan küzdöttek a srácok, s 12 csapat között megszerezték az 5. helyet. Ehhez kiverték a VASAS SC-2 és a DHSE-PMD csapatait is.

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés